Diyarbakır'da 7 askerin şehit olduğu saldırıyla ilgili bir kişi daha tutuklandı


Diyarbakır'da yola döşenen bombanın askeri servis aracının geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 7 askerin şehit olduğu terör saldırısıyla ilgili bir kişi daha tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan açıklamada şöyle denildi:

"18.01.2016 tarihinde Diyarbakır Bingöl Karayoluna döşenen El Yapımı Patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu 6 askerimizin olay yerinde şehit olduğu bir askerimizin ise yaralandığı ve akabinde tedavisi devam ederken şehit olduğu olayla ilgili olarak cumhuriyet başsavcılığımızca başlatılan 2016/4929 numaralı soruşturma kapsamında;
Olayla ilgisi olduğu değerlendirilen M.E. isimli bir şüpheli Cumhuriyet Başsavcılığımızca alınan ifadesinin ardından Türk Ceza Kanunu'nun 302 (Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma) maddesi kapsamındaki eylemi iddiasından tutuklanması talebi ile Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiştir.
Diyarbakır 1. Sulh Ceza Hakimliğinin 2016/75 sorgu numarası ile tamamlanan sorgusunun ardından şüpheli M.E. hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 302 (Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma) maddesi kapsamındaki eylemi iddiasından tutuklanmasına karar verilerek konumuna uygun kapalı ceza infaz kurumuna gönderilmiştir.
Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen 2016/4929 numaralı soruşturma devam etmekte olup, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir." CİHAN
<< Önceki Haber Diyarbakır'da 7 askerin şehit olduğu saldırıyla ilgili... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER