Diyarbakırlı çocuklar engelleri atla terapiyle aşacak

Diyarbakırlı çocuklar engelleri atla terapiyle aşacak

Türkiye Jokey Kulübü bünyesinde faaliyet gösteren Diyarbakır Hipodromu'nda atla terapi merkezinin açılışı yapıldı. Yapılan açılışın ardından engelli çocuklar, refakatçıların eşliğinde ata binip vakit geçirdi.

Diyarbakır ve çevre illerdeki ihtiyaç sahibi vatandaşları bir araya getirecek terapi merkezi, kasım ayı itibariyle haftanın 3 günü hizmet verecek. Özel eğitim alanı, özel çiftliklerde yetiştirilmiş iki at , bir eğitmen, dört adaptif birincilik uzmanı, 'yan yürüyücü' olarak adlandıran destek ekiple birlikte, ücretsiz hizmet verecek. Engelli çocuklar için kayıtlar başladı.

Programın açılışına Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'un yanı sıra Diyarbakır Hipodrum Müdürü Yılmaz Çelik, engelli çocuklar ve aileleri katıldı. Programda konuşan Diyarbakır Hipodrum Müdürü Yılmaz Çelik, kente yüz 20 bin civarında engelli vatandaşlarının olduğunu söyledi. Çelik, "Ülkemizde nüfusun yaklaşık yüzde 12'sinin engelli olduğu biliniyor. Engelli kardeşlerimizin yaşadığı sorunlar yalnız kendileri değil, ailelerinin, çevrelerinin ve toplumun ortak sorunudur. Diyarbakır'da atla terapi merkezini hayata geçiriyoruz. Dünyada çok yoğun olarak kullanılıyor. İhtiyacı olan engelli kardeşlerimize hizmet sunacağız." şeklinde konuştu.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ise "Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de nüfuzumuzun yaklaşık olarak 12'sinin engelli olduğunu biliyoruz. Uluslararası tanımlamada engelli sınıfı içerisine sürüyen hastalıklarda girebilmekte ve bu oran yüzde 12'lere ulaşabilmektedir. Özellikle toplum içerisinde bulunan engelli insanlarımızın toplumla bütünleşmesi sosyal ve kültürel faaliyet içerisinde yer alabilmeleri büyük önem taşıyor. Onların eğitimleri sosyal yaşamın ayrılmaz bir parçası olmaları ve bu alanda yapılması gereken çalışmalarda hepimize önemli görev ve sorumluklar düşüyor." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Diyarbakırlı çocuklar engelleri atla terapiyle aşacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER