Diyarbakırlılar öldürülen doktor için taziye evine akın etti

Diyarbakırlılar öldürülen doktor için taziye evine akın etti

Diyarbakır'da dün Kulp ve Lice kırsalını kapatarak yol kontrolü yapan PKK'lıların durmadığı için aracına ateş açarak öldürdüğü doktor Abdullah Biroğul için taziye çadırı kuruldu.

Dicleliler Yasevi'nde kurulan taziye çadırına doktorun yakınlarının yanı sıra, çok sayıda sağlık çalışanları da katıldı. PKK, Diyarbakır'ın Kulp ile Lice ilçesi arasındaki karayolunda yol kesmeye ve kimlik kontrolü yapmaya devam ediyor. Yapraklı köyü yakınlarında yolu kesen teröristler, durdukları araçtakilere örgüt propagandası yapıyor. Bu sırada Kulp'tan Diyarbakır yönüne gelen ve Manisa plakalı bir otomobili kullanan Abdullah Biroğul, teröristleri görünce geri dönüp aracıyla birlikte kaçmaya çalıştı. Aracın geri döndüğünü gören PKK mensupları uzun namlulu silahla ateş açtı. Açılan ateş sonucu kurşunların isabet etiği 26 yaşındaki Abdullah Biroğlu, olay yerinde yaşamını yitirdi.

Bölgeye sevk edilen 112 Acil Servis ekipleri güvenlik gerekçesiyle saatlerce bölgeye giremediği belirtildi. Biroğlu'nun cenazesi ancak saatler sonra olay yerinden alınabildi. Biroğul'un cenazesi olay yerinden alınarak Lice'ye götürüldü.
Doktor Abdullah Biroğul'un cenazesi Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından sabah saatlerinde ailesine teslim edildi. Ailesi tarafından merkez Kayapınar ilçesi Peyas Köyü Mezarlığı'nda ailesi ve mesai arkadaşlarının katılımıyla gözyaşları arasında toprağa verildi.

Bu arada AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar ve AK Parti gençlik kollarından bir heyet de taziye ziyaretinde bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Diyarbakırlılar öldürülen doktor için taziye evine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER