Dokunulmazlık restinin arkasında Davutoğlu Erdoğan çekişmesi mi var?

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dokunulmazlıkla ilgili çağrısı Ankara kulislerini alt üst etti. Samanyoluhaber.com yazarı İrfan Sönmez, Başbakan'ın çıkışının arkasında Davutoğlu-Erdoğan çekişmesinin olabileceğini söyledi.

Dokunulmazlık restinin arkasında Davutoğlu Erdoğan çekişmesi mi var?

Türkiye iki gündür Ankara'daki dokunulmazlık tartışmalarına kilitlendi. Davutoğlu'nun dokunulmazlıkla ilgili sürpriz çıkışı muhalefetten karşılık buldu. Bugün Ankara'da partiler arasında dokunulmazlık teklifiyle ilgili olağanüstü trafik yaşanırken, kamuoyu Davutoğlu'nun beklenmedik çıkışının perde arkasını merak ediyor. Samanyoluhaber.com yazarı İrfan Sönmez bu konuyla ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.





Dokunulmazlık konusunun Meclis'e gelmesinin geciktiğini ve bunun bazı sebepleri olduğunu belirten Sönmez, "Bu gecikmenin Davutoğlu-Erdoğan çekişmesi kadar AKP’nin iç dengeleri ile de alakası var. AKP’de HDP’li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına 'evet' demeyecek birçok milletvekili var. Bunların bir kısmı HDP ile ideolojik yakınlık içinde olduklarından, bir kısmı da HDP’yi siyaset dışına itmenin mahsurları olacağına inandıklarından böyle düşünüyorlar. Davutoğlu muhtemelen parti içinde bu vesileyle bir çatlağın ortaya çıkmasını istemiyor." ifadelerini kullandı.




<< Önceki Haber Dokunulmazlık restinin arkasında Davutoğlu Erdoğan çekişmesi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER