Domuz gribinden bir ölüm daha

Van'dan domuz gribi şüphesiyle Kahramanmaraş'a getirilen ve burada yoğun bakıma alınan 43 yaşındaki Abdulkerim Y. hayatını kaybetti.

Domuz gribinden bir ölüm daha

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada kentte domuz gribiyle ilgili endişelenecek durum olmadığını söyledi.

Van'da yüksek ateş ve solunum yetmezliği şikayetiyle başvurduğu Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde yapılan tetkiklerde H1N1 virüsü tespit edilen Abdulkerim Y., geçen 26 Aralık'ta ambulansla Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi'ne getirilerek yoğun bakım ünitesindeki özel odada tedavi altına alındı. Buradaki tahlillerinde de domuz gribi teşhisi konulan Abdulkerim Y. karantinaya alındığı odada yaşamını yitirdi. Abdulkerim Y.'nin cesedi, yapılan otopsinin ardından toprağa verilmek üzere Van'a gönderildi.

Kahramanmaraş Valisi Güvençer, Kahramanmaraş'ta domuz gribiyle ilgili endişeye mahal verecek bir durumun olmadığını ifade ederek, şunları söyledi: "Endişeye mahal yok. Kahramanmaraş'ta takip edilen her hangi bir grip, domuz gribi vakıası Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizi ilgilendiren yok. Bir vakıa evet vefatla sonuçlandı ama Kahramanmaraşlı değildi, dışarıdan intikal etmişti. Onun dışında sıkıntı yok, endişeye mahal yok, hiç kuşkulanmayın, endişelenmeyin. Öyle bir sıkıntı yok."
<< Önceki Haber Domuz gribinden bir ölüm daha Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER