DSP lideri Türker: Seçim sonuçlarını Cihan Haber Ajansı'ndan izleyeceğiz


Demokrat Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, 1 Kasım seçimleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türker, "Seçim sonuçlarını biz YSK'nın bize tanıdığı imkanın yanı sıra Cihan Haber Ajansı'ndan izleyeceğiz." dedi.

1 Kasım seçimleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Masum Türker, "1 Kasım seçimlerinin hayırlı olsun. Türkiye'de karanlık bir dönemden geçtik. Umarın yarın aydınlık bir döneme geçmenizi sağlar bu seçim sonuçları. Eğer seçim sonuçları değişmezse karanlık günlerle karşı karşıya kalabiliriz." ifadesini kullandı.

Parti olarak bu seçimlere önem verdiklerini ifade eden Türker, parlamentoda 5. Partinin olması gerektiğini söyledi. Türker, seçimleri Yüksek Seçim Kurulu'na(YSK) kendilerine tanıdıkları imkanları kullanmak istediklerini belirtti. Türker, "Seçim sonuçlarını biz YSK'nın bize tanıdığı imkan yanı sıra Cihan Haber Ajansı'ndan izleyeceğiz. Başka izleyeceğimiz yerlerde var. Bunların hepsinden yola çıkıp bir hilenin karıştırılmasını ya da seçim sonuçlarının değiştirilmesini önleyecek bir analiz yapma imkanı bulacağız." dedi.

'BU SEÇİMİN ADİL, ŞEFFAF VE HERKESİN KAFASINDAKİ SORULARI ORTADAN KALDIRMAYA YARAYACAK'

Türker, Cihan Haber Ajansı dışında bütün ajansların aslında siyasi partiler gibi seçim sonuçlarını YSK'nın imkanlarıyla karşılaştırılmalı olarak imkan verilmesi gerektiğini kaydetti. Türker, konuşmasına şöyle devam etti: "Bu seçimin adil, şeffaf ve herkesin kafasındaki soruları ortadan kaldırmaya yarayacak. İlerde bu konuda bir yanlış algılamayı da ortadan kaldıracak. Biz geçmiş seçimlerde bütün ajansların verdikleri seçim sonuçlarını karıştırarak izliyorduk. Cihan Haber Ajansı bunlardan biriydi. Verdiği seçim sonuçları yaklaşık bir değerle benzer çıkıyordu. Bu konuda YSK'nın bence bu iki gün içinde Cihan Haber Ajansı, İHA, Anadolu Ajansı, Doğan Haber Ajansı'nı katarak kendi imkanlarını da kullanarak analiz edip yayınlama imkanı vermelidir." CİHAN
<< Önceki Haber DSP lideri Türker: Seçim sonuçlarını Cihan Haber Ajansı'ndan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER