DTK'dan Amedspor'a destek ziyareti


Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Selma Irmak, Bursaspor'u Ziraat Türkiye kupasından eleyerek çeyrek finale çıkan Amed Sportif Faaliyetler kulübünü ziyaret etti. Futbolcularla ve yönetimle görüşen Irmak, başarılar diledi.

Ziyaret sırasında konuşan Irmak, tarihi günlerde elde edilen başarının takdire şayan olduğunu belirtti. Sporculara yönelik yapılan linç kampanyasını kınadıklarını anlatan Irmak, "Amedspor, çok önemli bir iş yapmaya çalışıyor. Barışa, aslında hizmet etmek istiyor. Birlikte yaşamaya hizmet etmek istiyor. Ve bunu en sivil yöntemiyle yapmaya çalışıyor." dedi.

Güney Afrika çatışmalarında Nelson Mandela'nın bir yöntiminin olduğunu dile getiren Irmak sözlerini şöyle sürdürdü: "Mandela futbolculara diyor ki 'Siz burada kalacaksınız ve siz bu ülkeyi birleştireceksiniz. Bu ülkedeki nefret duygularını sizler ortadan kaldıracaksınız.' Mandela, onlara diyor ki 'Siz çok önemli ve tarihi bir rol üstlenmişsiniz. Yeni Zelanda ile olan maç tarihi bir maçtır. Bütün ülkeyi tek bir takımda ve bir duyguda birleştiren bir maçtır.' O gece bütün siyahlar ve beyazlar televizyonun karşısında dua eder pozisyona geçiyorlar. Yani onca yıl süren savaştan, ayrımcılık politikalarından sonra siyahlar ve beyazlar ilk defa ortak bir duyguda birleşiyorlar. Bu ortak duyguyu da işte bu takım gerçekleştiriyor. Bu anlamda ben de Amedspor'a tarihin böyle bir rol üstlendiğini düşünüyorum. Burada batıdan gelen ve bölgeden olan arkadaşlarımız var. Ve bunlar bir arada. Bu ülkenin ortak yaşayabileceğini bence ispatlıyorlar. Aslında sizlere olan saldırının. Temelinde bu yatıyor. Sizin oynayabileceğiniz birleştirici rolle bir tepki olarak değerlendirmelisiniz."

"YOLUMUZA DEVAM ETMEK İSTİYORUZ"

Futbolculardan Şehmus Özer de bütün arkadaşlarını tebrik ettiğini söyledi. Özer, "Gerçekten bizim için çok önemli bir maçtı. Maça çok iyi hazırlandık. Zor olduğunu biliyorduk biz. Ama arkadaşlarım orada gereken cevabı verdi. Önümüzde lig maçı var. Artık onu düşünüyoruz. Hem kupada hem ligde yolumuza devam etmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Bu arada, DTK Eş Başkanı Selma Irmak, Amedspor'lu Deniz Naki'ye, "Avrupa'daki bütün gençlerin, kurumların sana çok çok selamları var, üstümde kalmasın." dedi. Deniz Naki de teşekkür etti.
CİHAN
<< Önceki Haber DTK'dan Amedspor'a destek ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER