Dünya Filistinli bu avukatı konuşuyor

Associated Press (AP) ajansından Majdi Muhammed’in 12 Ekim tarihli fotoğrafı, Filistin ve İsrail arasında yaşananların simgelerinden biri haline geldi.

Dünya Filistinli bu avukatı konuşuyor

Fotoğrafta Filistinli avukat Hasan Ajaj, İsrail askerlerinin attığı biber gazı kapsülünü tekmeliyor. Fotoğraf internette yalnızca bir sitede şimdiye kadar 2 milyon kez paylaşıldı. 12 Ekim tarihinde Filistin Barosu üyelerinin Ramallah Adliyesi’nden başladıkları yürüyüşe İsrail polisi göz yaşartıcı gaz ve sersemletici el bombası ile müdahale etmişti.




İLK KEZ KONUŞTU

Associated Press’in haberine göre, 12 Ekim’de ajansın fotomuhabiri Majdi Muhammed tarafından çekilen fotoğrafın Filistinlilerin öfkesini gösterdiğini belirten Ajaj, “Bir Filistinli avukat olarak, halkımın bir parçasıyım, Filistin’in özgürlük dileğinin bir parçasıyım” ifadesini kullandı. Batı Şeria’nın Ramallah kentinde ailesinin sahibi olduğu bir restoranda söyleşi veren avukat, “Sosyal medya Filistinlilerin kendilerini diğer toplumlarla karşılaştırmasına yardımcı oldu. Diğer ülkeler gibi bizim de yaşamaya hakkımız var” dedi.

12 Ekim’de Filistin Barolar Birliği Ramallah’ta bir yürüyüş düzenlemişti. Ajaj, yürüyüşün taş atmadan, barışçıl bir şekilde gerçekleştirildiğini söylerken, fotoğrafın çekildiği an hakkında, “Yalnızca biber gazına tekme atmak istedim. Biz avukatlarız, taş atmayız” dedi.



<< Önceki Haber Dünya Filistinli bu avukatı konuşuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER