AB Suriye konusunda mutabakata vardı

28 Avrupa Birliği ülkesinin, Esed rejiminin Suriye’de kimyasal silah kullandığı konusunda ikna olduğu belirtildi

AB Suriye konusunda mutabakata vardı

Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, eldeki bilgilerin Suriye'de kimyasal silah saldırısını hükümetin yaptığı konusunda güçlü deliller oluşturduğunu söyledi.

Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta AB dışişleri bakanlarının toplantısı yapıldı. Toplantıda Suriye'deki durum ve AB'nin atacağı adımların görüşüldüğü bildirildi.

AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, toplantı sona erdikten sonra yaptığı açıklamada, eldeki bilgilerin Suriye'de kimyasal silah saldırısını hükümetin yaptığı konusunda güçlü deliller oluşturduğunu ifade etti. Ashton, 28 AB devletinin de bunu kabul ettiğini vurguladı.

"SURİYE KONUSUNDA HAREKETSİZ KALINAMAZ"

Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta toplanan AB dışişleri bakanları, dünyanın Suriye' konusunda hareketsiz kalamayacağını ve yeniden kimyasal silah kullanılmasının önlenmesi gerektiğini belirtti. Bakanlar, ABD ve Fransa'nın düzenlemeyi planladığı sınırlı harekata askeri destek taahhüdünde ise bulunmadı.

Toplantıya katılan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, AB'ye, Suriye'deki kimyasal saldırı ile ilgili Esed rejimini sorumlu tutan güçlü açıklaması için teşekkür etti.

CİHAN

<< Önceki Haber AB Suriye konusunda mutabakata vardı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER