ABD'de intihar oranı yükseldi

ABD'de 10 yılda intihar edenlerin sayısının yüzde 28 oranında yükseldiği belirlendi.

ABD'de intihar oranı yükseldi

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri tarafından yayımlanan rapor, ABD'de  intihar edenlerin sayısının tüm yaş gruplarında yüzde 28 oranında yükseldiğini,  bunların büyük bir kısmının da 35-64 yaş grubundan beyaz erkek ve kadınlardan  oluştuğunu ortaya çıkardı.
         
Rapora göre, orta yaş beyaz erkek ve kadınlar arasında intihar oranı,  1999'dan 2010'a yüzde 40 arttı. Genç ve yaşlı nüfustaki intihar oranında ise  kayda değer bir değişime rastlanmadı.
         
Araştırmacılar, Aralık 2007'den Haziran 2009'a kadar devam eden ekonomik  krizin intihar oranının artmasında önemli bir rol oynadığını belirtti.
         
Raporda, değişen aile yapısı ve bozulan toplumsal ilişkilerin insanların  intiharı seçmesinde belirleyici rol oynadığı görüldü.
         
Siyahiler, Latin Amerikalılar ve diğer etnik grupların beyazlara oranla  daha fazla aile ve arkadaş desteğine sahip olduğunu ifade eden araştırmacılar,  gittikçe yalnızlaşan bu kesimin yaşadıkları duygusal travmaları atlatamadıklarına  dikkati çekti.
         
Yapılan araştırmalar, intihar oranının 50 eyaletten 39'unda tırmanışa  geçtiğini ve batıdaki eyaletlerin en yüksek oranlara sahip olduğunu gösterdi.
         
Rapora göre yaşamına son vermeye karar verenler, genellikle silahları  tercih ediyor. Asma ve yüksek dozda ilaç alma da en çok tercih edilen ikinci ve  üçüncü intihar yöntemi.
         
<< Önceki Haber ABD'de intihar oranı yükseldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER