Çözüm süreci

Çözüm süreci -AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Uslu: -"Çözüm süreci bizim 100 yıllık prangalarımızı kırmanın adıdır"


KIRKLARELİ (A.A) - AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, "Çözüm süreci bizim 100 yıllık prangalarımızı kırmanın adıdır" dedi.
     Uslu, partisinin il başkanlığınca Kırklareli Ticaret Borsası konferans salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiyedeki terör meselesinin 76 milyonun meselesi olduğunu söyledi.
     Terörün sonlandırılarak, prangaların kırılması gerektiğini ifade eden Uslu, "Artık 100 yıllık prangalarını kendi içinde çözen bir Türkiye var. Biz diyoruz ki; bütün prangalarımızı kıralım. Bunu yapabilecek güce sahibiz. Prangalarımızın hepsini kırmak diyorsak o zaman karşımıza, çözüm süreci geliyor. Çözüm süreci bizim 100 yıllık prangalarımızı kırmanın adıdır" diye konuştu.
     Uslu, 30 yıldır 30 bin insanın toprağa verildiğini aktararak, Türkiyedeki en kıymetli varlığın insan hayatı olduğunu dile getirdi.
    
     -"Türkiye dünyanın en büyük 16. ekonomisine sahip"-
    
     Türkiyenin dünyanın en büyük 16. ekonomisine sahip olduğunu anlatan Uslu, şunları kaydetti:
     "Bizler tarihin en köklü ve en büyük medeniyetlerden birinin günümüzdeki mirasçılarındanız. Böylesi bir milletin temsilcisiyiz. Çözüm süreci de yeniden tarih sahnesinde belirleyici ve büyük bir güç olmak üzere 200 yıldır sürdürüğümüz bir mücadelenin son ve belki de tamamlayıcı hamlesi olarak karşımıza geliyor. Türkiyenin ekonomisine bakalım. Artık Türkiye büyük dünya gücü. İstikrara kavuşmuş bir siyaseti var. Artık koalisyon sarmalında, durmadan yıkılan hükümetler, zayıf iktidarlar, karar alamayan, toplumuna hizmet üretmekten aciz bir iktidar yapılanması yok."
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurettin Coşkun

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER