Bu iddia doğruysa ortalık daha da karışacak!

Güney Kore, Kuzey Kore'nin dördüncü nükleer denemesine hazırlandığına dair işaretlerin olduğunu açıkladı

Bu iddia doğruysa ortalık daha da karışacak!

Birleşme Bakanı Ryoo Kihl-jae, Pyongyang yönetiminin nükleer deneme alanındaki 2 tünelinde hazırlık yaptığıyla ilgili istihbarat aldıklarını söyledi. Milletvekillerinin Kuzey Kore'nin nükleer deneme alanındaki artan  personel ve araç etkinliğiyle ilgili sorularını cevaplayan Ryoo, Pyongyang  yönetiminin 12 Şubat'ta yaptığı nükleer denemede tünellerden birini kullandığını,  kullanılmayan diğer tünelin hazır bekletildiğini belirtti.

Kuzey Kore'nin, 12 Şubat'ta tüm uyarılara rağmen üçüncü nükleer  denemesini yapması, tüm dünyanın tepkisini çekmiş ve Birleşmiş Milletler Güvenlik  Konseyi, 7 Mart'ta Pyongyang yönetimine uygulanacak yeni yaptırım paketini kabul  etmişti.

ABD'ye karşı "önleyici nükleer saldırı" düzenleme hakkını kullanacağını  açıklayan Kuzey Kore, 11 Mart'ta Güney Kore ile ABD'nin ortak askeri tatbikata  başlaması üzerine Kore Savaşı'nı sona erdirmek için 1953'te imzalanan ateşkes  anlaşmasını iptal ettiğini belirtmişti.

Kuzey Kore'nin ABD ve Güney Kore'ye tehditlerini sürdürmesi üzerine ABD,  19 Mart'ta savaş uçaklarını bölgeye göndermiş, Kuzey Kore ise 27 Mart'ta Güney  Kore ile askeri kırmızı hattını kesmiş, 31 Mart'ta da Güney Kore ile "savaş  durumuna" girdiğini açıklamıştı.
         
<< Önceki Haber Bu iddia doğruysa ortalık daha da karışacak! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER