'Füzeleri ateşlerse Türkiye'yi koruyamayız'

Türkiye’ye Suriye’den gelecek olası tehlikelere karşı kurulan Patriot füze savunma sisteminin yetersiz olduğu iddia edildi.

'Füzeleri ateşlerse Türkiye'yi koruyamayız'

ABD Başkanı Barack Obama’nın NATO Müttefik Kuvvetleri Yüksek Komutanlığı’na aday gösterdiği General Philip Breedlove’den Türkiye’ye yerleştirilen Patriot füze sistemi ile ilginç bir açıklama geldi. Breelove, Suriye saldırısında Patriot'ların Türkiye'yi koruyamayacağını söyledi.
 
Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre General Breedlove, Senato Silahlı Hizmetler Komitesi’ne verdiği yazılı ifadesinde, ’Türkiye’deki Patriot bataryaları bir güç sergilenmesinde kullanılabilir. Bu mümkün. Ancak füzelerin menzili kısıtlı. Üstelik, Suriye’ye yöneltilmeleri durumunda Türk hava sahasını koruyamazlar. Savaş uçaklarının kullanımı ve Suriye hava savunma sisteminin çökertilmesi de gerekir’ dedi. ABD, Hollanda ve Almanya'dan getirilen Patriot füzeleri, Türkiye'ye yönelik muhtemel saldırılara karşı sınır bölgelerine yerleştirilmişti.

ABD’li komutan ayrıca Suriyeli muhaliflere silah yardımı yapılması önerisine destek verdiğini açıkladı.  Breedlove, ABD Senatosu tarafından onaylanması halinde James Stavridis’in yerine NATO Müttefik Kuvvetleri Yüksek Komutanlığı görevini üstlenecek.
<< Önceki Haber 'Füzeleri ateşlerse Türkiye'yi koruyamayız' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER