IŞİD'in halife ilan ettiği isim sosyal medyayı salladı

Irak Şam İslam Devleti örgütü tarafından halife ilan edilen Ebubekir el-Bağdadi'ye ait olduğu öne sürülen görüntüler bir internet sitesinde yayınlandı.

IŞİD'in halife ilan ettiği isim sosyal medyayı salladı

Söz konusu görüntülerde Bağdadi, Musul kentinde Cuma Hutbesi veriyor. Bağdadi'nin kolundaki saatin ise Rolex veya Omega olduğu iddia edildi.

Adını İslam Devleti olarak değiştiren örgütün halife ilan ettiği Ebubekir El Bağdadi olduğu iddia edilen kişinin görüntüleri sosyal paylaşım sitelerine yüklendi. Namaz kıldırmadan önce hutbeye çıkan Bağdadi, Müslümanların aralarından bir imam seçmesinin vazifeleri olduğunu söyledi ve “Bu ağır sorumluluğa ben getirildim." dedi.

Irak’ta kendini halife ilan eden Ebu Bekir El Bağdadi’nin dünyaya ilk kez kendini gösterdiği o görüntülerle ilgili bir tartışma alevlendi. Sosyal medyada hızla yayılan o tartışmanın konusu halifenin kolundaki saat oldu. Saatin Rolex veya Omega olduğu belirtiliyor. 

Sözde Halifenin Rolex saati Twitter ve Facebook üzerinde dünyada en çok tartışılan konulardan biri oldu. The Telegraph gazetesinde yer alan bir habere göre ise IŞİD lideri Bağdadi’nin taktığı saatin 3 bin 500 Sterlin değerinde olduğu öne sürüldü. Saatin Omega veya Rolex olduğu tahmin edilirken böyle bir saatin Türkiye’deki ortalama  değeri 15 bin TL’ye yakın.




<< Önceki Haber IŞİD'in halife ilan ettiği isim sosyal medyayı salladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER