İran'dan Esed'e tam destek!

Esed'in sorunların çözümü için planı olduğunu açıklamasına İran'dan destek geldi.

İran'dan Esed'e tam destek!

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'nın haberine göre, Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, ''Esed'in çözüm önerisi, bölgesel ve uluslararası desteği almaya layık'' ifadesini kullandı. Esed'in önerisinin, Suriye'de son haftalarda sağlanan ''kısmi istikrar ve  emniyet için önemli adım olduğunu'' ileri süren Abdullahiyan, ''Bu plan, tamamen  yerli bir plandır'' dedi.

Suriyeli yetkililerin, plana son şeklini vermeden önce İran, Çin ve Rusya  ile de istişarede bulunduklarını belirten Abdullahiyan, kapsamlı olarak  değerlendirilebilecek ve şiddeti durdurmaya yardım edecek önerinin, tüm gruplarca  temel olarak kabul edileceğini savundu..
  
"Esed 2014'e kadar  Suriye'nin yasal Devlet Başkanı"

Esed'in, ömür boyu görevde kalma niyetinde olmadığını sürekli ifade ettiğini hatırlatan Abdullahiyan, halk tarafından seçilen Esed'in 2014'e kadar  Suriye'nin yasal Devlet Başkanı olduğuna dikkati çekti.
      
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın Başdanışmanı Seyyid Mücteba  Semere Haşimi, Tahran'da Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad ile  görüşmesinde yaptığı açıklamada, Esed'in önerisinin İran'ınkiyle birçok açıdan  bağdaştığını ifade etti.Önerinin, Suriye'deki krizin aşılmasında etkili olabileceğini belirten Haşimi, ''Halktan yana olduğunu iddia edenler ve Suriye'nin kalkınmasını  isteyenler, bu önerinin hayata geçirilmesini desteklemeli'' diye konuştu.

AA

<< Önceki Haber İran'dan Esed'e tam destek! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER