Minik kızı elleriyle kazarak enkazdan çıkardılar

Suriye'de Esed ordusu, Humus'tan sonra gözünü Halep'e dikti. Rejim güçleri, Muhaliflerin direncini kırmak için sivillerin üzerine varil bombası yağdırıyor. Enkaz altından kurtarılan minik kızın görüntüleri izleyenleri duygulandırdı..

Suriye'deki zulmün son görüntüleri

Suriyeli muhalifler, Beşşar Esed’e bağlı savaş uçaklarının bugün sabaha karşı Halep’in çeşitli bölgelerini varil bombaları ile vurduğunu duyurdu. Sivillerin yaşadığı bölgelerin hedef alındığı saldırıda, adeta katliam yaşandığı belirtildi. Şafak vakti gerçekleştirilen bombardımanda çoğu çocuk en az 8 kişinin öldüğü, onlarca kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Halep’in Bisten El Kasr, El Kellese ve El Şaar bölgelerine yönelik saldırının sabahın erken saatlerinde gerçekleşmesi sivil can kaybını artırdığı belirtiliyor. Çok sayıda binanın yerle bir olduğu bombardıman sonucu halkın enkaz altındakileri çıkarmaya çalıştığı haberleri geldi.. İlk belirlemelere göre en az 8 kişinin öldüğü saldırıda, yaralıların sayısının fazla olmasının yanı sıra enkaz altında kalanlarla birlikte bu sayının artmasından endişe ediliyor. 

Esed yönetimi muhaliflerin kalesi olarak kabul edilen Humus’u ele geçirmesinden sonra saldırılarını Halep’e yoğunlaştırıyor. Varil bombaları ile Halep’i bombalayan Esed ordusu, bu şekilde muhaliflerin direncini kırarak şehri ele geçirmeyi amaçlıyor. 

ÇOCUĞU İÇİN ENKAZI ELLERİYLE KAZDI

Öte yandan Suriye'de, Esed ordusuna bağlı savaş uçakları Dera'da yine sivilleri hedef aldı. Aynı aileden çok sayıda kişinin öldüğü saldırıda bir bebek enkaz altından sağ kurtarıldı.

Muhaliflerin yayınladıkları görüntülerde bombardımanda isabet alan bir ev yerle bir oldu. 
Aynı aileden çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı saldırı sonrasında çevredeki halk, ölü ve yaralıları enkazdan çıkarmak için seferber oldu. 

Ekaz altında bir çocuğun olduğunun öğrenilmesi üzerine zamanla yarış başladı. 
Çok sayıda kişinin katıldığı kurtarma çalışmalarında enkaz, çıplak ellerle kazılarak kız çocuğuna ulaşılmaya çalışıldı.

Uzun çabalar sonucunda tonlarca beton blok arasında sıkışan minik kız sağ olarak kurtarıldı. 
Burnu kanayan ve yüzündeki korkulu bakışlarla olayı anlamaya çalışan kız çocuğu, hemen hastaneye yetiştirildi.

CİHAN

<< Önceki Haber Minik kızı elleriyle kazarak enkazdan çıkardılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER