Mısır'da darbe karşıtları meydanları doldurdu

Mısır'da ordunun darbesi ve halka zulüm etmesinin ardından ülke genelinde başlatılan Mursi'ye destek gösterileri devam ediyor.

Mısır'da darbe karşıtları meydanları doldurdu

Mısır'da darbeye karşı Muhammed Mursi'ye destek amacıyla ülkenin dörtbir yanından toplanan halk, "seferberlik" adı altında 4 meydan da bir araya geldi. Başta başkent Kahire'nin Rabiatul Adaviyye ve Nahda meydanları olmak üzere ülke genelinde düzenlenen gösterilere yüzbinlerce halk katıldı. 

Rabiatul Adaviyye meydanında 30 Haziran tarihinden bu yana Mursi'ye destek vermek üzere bekleyişlerini sürdüren halkın sayısı, her geçen gün artıyor. 

Mısır Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Abdulfettah Es Sisi aleyhine "İrhal" git şeklinde slogan atan göstericiler, iftarı birlikte açtılar. Meydanda bulunanlar Mısır'ın meşru cumhurbaşkanın Mursi olduğunu söyleyerek, Mursi'nin göreve iade edilmesi ve ordunun darbeci tavrını bırakması için gerekirse ömürlerinin sonuna kadar meydandan ayrılmayacaklarını ifade ediyorlar. 

Kahire'deki diğer gösteri alanı ise 84 kişinin ölümüyle sonuçlanan halk üzerine ateş açılması olayının yaşandığı Cumhuriyet Muhafızlar Karargahı önünde oldu. Çok sayıdaki gösterici, karargah önünde oturma eylemi yaptı. Göstericiler oruçlarını oturma eylemini bozmadan kurdukları sofralarda açtı. 

Kahire Üniversitesinin önündeki Nahda meydanına ise binlerce gösterici akın etti. Nahda meydanında Mursi'ye destek veren  halk, burada iftar açıp topluca akşam ve teravih namazlarını kıldı, Ramses meydanında toplanan bir grup gösterici ise oturma eylemi yaparak birlikte iftar açtılar.  

AA
<< Önceki Haber Mısır'da darbe karşıtları meydanları doldurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER