Müslümanlar linç edilmeye devam ediliyor

Hindistan'da bazı müslüman köylere yapılan saldırılar sonucu 21 kişi hayatını kaybetti

Müslümanlar linç edilmeye devam ediliyor

  • Hindistan'da müslüman köylere karşı yapılan saldırılarda 21 kişi öldü, 50 kişi yaralandı.
  •  Bölgedeki köylerde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
  • Polis saldırıların planlı ve organize olduğunu açıkladı.


Hindistan'ın Uttar Pradeş eyaletinin Muzaffernagar şehrinde bazı köylerde geçtiğimiz cumartesi gününden beri devam eden saldırılarda son belirlemelere göre 21 kişi öldü, 50 kişi de ağır yaralı olarak hastanelerde tedavi görüyor.
         
"MÜSLÜMAN KÖYLERE SALDIRILIYOR"

Olaylar, geçtiğimiz günlerde yaşanan ve bir kadının yakınlarına laf atılmasını protesto eden 3 Müslüman gencin Hindular tarafından linç edilerek öldürülmesi ile başladı. Köylüler arasında hızla yayılan provokasyon videoları, Muzaffarnagar'daki bazı Müslüman köylere saldırılmasına sebep oldu.
        
Hint ordusu bölgeye 800 kişilik bir birlik gönderirken, çatışmalarda silah ve kesici aletlerin kullanıldığı bildirildi. Çatışmaların arasında kalan bir gazeteci ve polis fotoğrafçısı da vurularak öldürüldü.
         
Bölgedeki köylerde asker ve polis sokağa çıkma yasağı ilan ederek, kontrolü sağlamaya çalışıyor. Eyalet polis amirlerinden Arun Kumar yapılan incelemelerde, saldırıların organize ve planlı olduğu  kanaatine vardıklarını dile getirdi. 
         
"2 BİNDEN FAZLA KİŞİ ÖLDÜ"

Hindistan tarihindeki en kanlı dini toplumsal çatışmalara şahitlik etmiş Uttar Pradeş eyaletinde daha önce 1992 yılında Hinduların tarihi bir camiyi yıkmaları ile çatışmalar yaşanmış, 2 binden fazla kişi ölmüştü. Muhalefet Bharatiya Janata Partisi'nin bir çok Hindu milliyetçisi lideri olaylar sonrasında gözaltına alınmıştı.
         
Polis her yıl 410 civarı irili ufaklı toplumsal olayın yaşandığı eyalette bu yıl sonuna varmadan bu rakamın 452'ye ulaştığını ve önümüzdeki Mayıs ayındaki seçimlere doğru bunun artmasından endişe ettiklerini açıkladı.

AA
<< Önceki Haber Müslümanlar linç edilmeye devam ediliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER