O komutanla ilgili müthiş iddia!

Özgür Suriye Ordusu'nun en üst düzey komutanı Selim İdris'in baskı sonucu Suriye'den kaçtığı iddia edildi.

O komutanla ilgili müthiş iddia!

Özgür Suriye Ordusu'nun en üst düzey komutanı Selim İdris'in baskı sonucu Suriye'den kaçtığı bildirildi. Wall Street Journal'a konuşan ABD'li yetkililerin açıklamalarına göre, El Nusra Cephesi ise Irak Şam İslam Devleti gibi grupların oluşturduğu cephenin karargahı ele geçirmesinin ardından İdris önce Suriye'den Türkiye'ye geçti. Buradan da pazar günü bir uçağa binerek Katar'ın başkenti Doha'ya gitti. Radikal gruplardan bir sözcü de İdris'in Suriye'yi terk ederek Türkiye'ye gittiğini doğruladı.

Radikal grupların geçtiğimiz cuma günü ABD'den Suriye'ye gönderilen öldürücü olmayan yardım malzemelerinin tutulduğu depoları ele geçirdiklerini açıklamıştı. Depoların Türkiye sınırı yakınlarında Bab el Hava'da bulunduğu ve Özgür Suriye Ordusu Yüksek Askeri Konseyi'ne ait olduğu ifade edilmişti.

Bu gelişme üzerine ABD dün Suriye'ye yardım sevkıyatını durdurduğunu açıklamıştı.

ÖSO'dan "İdris kaçmadı" açıklaması

Özgür Suriye Ordusu Birleşik Komutanlığı, Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Selim İdris'in Suriye'den kaçtığı iddialarını yalanladı. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Birleşik Komutanlığı'ndan yayınlanan yazılı açıklamada, "Uluslarası basında ve internet sitelerinde yer alan Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Selim İdris'in Suriye'den Körfez ülkelerine kaçtığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Selim İdris, görevinin başında çalışmalarını yürütmektedir" denildi.

Açıklamada, İdris'in bölgedeki cephe komutanlarıyla görüşmelerini sürdürdüğü ve askeri heyetlerle iletişiminin devam ettiği kaydedilirken, "Bu gibi asparagas haberler, her türlü suçu işleyerek katliam yapan Esed rejimine karşı mücadele eden savaşçıların moralini bozmaya yönelik yalan haberlerdir" ifadesi kullanıldı. 
<< Önceki Haber O komutanla ilgili müthiş iddia! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER