Sırbistan'da Müslüman mezarlığına saldırı

Sırbistan'ın Buyanovats kentinde Müslüman mezarlığına düzenlenen saldırıda yaklaşık 20 mezarın tahrip edildiği bildirildi.

Sırbistan'da Müslüman mezarlığına saldırı

Mezarlıktaki hasarı fark eden köy sakinleri, yetkililerden olayın  faillerinin bulunmasını istedi. Sırbistan İçişleri Bakanlığı'na bağlı Jandarma  kuvvetleri, yaklaşık 20 mezarın zarar gördüğünü tespit etti.

Kosova İçişleri Bakanlığı'nın yazılı açıklamasında, bazı medya  kuruluşlarında çıkan ve saldırının Kosova sınırları içerisinde gerçekleştiğini  yansıtan haberlerin doğru olmadığına vurgu yapılarak, Osllare köyünün Kosova'da  değil, Sırbistan toprakları içerisinde bulunduğu belirtildi.

Kosova polisinin sözcüsü Arber Beka, bu olayın Kosova polisinin  sorumluluk alanında olmadığını, saldırının Sırbistan polisi tarafından  doğrulandığını söyledi.

Osllare köyünün muhtarı Naser Bayrami, gazetecilere yaptığı açıklamada,  köyde yaşayan aşırı milliyetçi Sırp gençlerden şüphelendiğini söyledi. Bayrami,  mezarlıkların kutsal yerler olduğunu söyleyerek, Sırp polisinden sorumluların en  kısa zamanda yakalanmasını istedi.

Kosova Başbakanı Haşim Taçi, bu tur olayların artık bitmesi gerektiğini  ifade ederek, ''İster Kosova'da ister Sırbıstan'da, bu tür olayları  gerçekleştiren kişiler provokatördür'' dedi ve bu kişilerin yargı önüne  çıkartılması gerektiğini ifade etti.

Sırbistan'ın güneyindeki Preşeva kentinde eski devlet başkanı Slobodan  Miloşeviç'in iktidarda bulunduğu 1990'lı yıllarda yerel güvenlik güçlerine  direndikleri için öldürülen Arnavutlar anısına belediye binası önüne dikilen  anıtın Sırp yetkilileri tarafından kaldırılmasının ardından, Arnavut ve Sırp  nüfusun birlikte yaşadığı bölgelerde tarihi anıt ve mezarlıklara çeşitli  saldırılar düzenlenmişti.
<< Önceki Haber Sırbistan'da Müslüman mezarlığına saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER