Televizyon, çocuklar için çok da zararlı değilmiş

İngilizler tarafından yapılan yeni bir araştırma, televizyon izlemenin çocukların sosyal gelişimlerini sanıldığı kadar olumsuz etkilenmediğini ortaya koydu.

Televizyon, çocuklar için çok da zararlı değilmiş

Sağlık Araştırmaları Konseyi'nin 5 yaşındaki 11 binden fazla çocuk  üzerinde yaptığı araştırmada, kötü davranışları televizyon izlemeyle  ilişkilendirmenin doğru olmadığı sonucuna ulaşıldı.
         
Archives of Diseases in Childhood dergisinde yayımlanan araştırmada, bu  iki unsur arasında küçük bir bağlantı olduğu belirtilse de ebeveynlik tarzları  gibi diğer unsurların bu konuda daha belirleyici olabileceği ifade edildi.
         
Araştırmacılar yine de çocukların televizyon izleme saatlerinin  sınırlandırılması gerektiğini düşünüyor ve şiddet içermeyen, eğitici programların  günde 2 saatten fazla izlenmemesi önerisinde bulunuyorlar. Çocukların, her gün  televizyon önünde zaman geçirmesi, ödev yapma, arkadaşlarla oynama gibi diğer  etkinliklere ayıracakları zamandan çalabiliyor.
         
Uzmanlar, çocukların küçük yaşta televizyon izlemesinin 7 yaşına  geldiklerinde dikkat problemlerine yol açabileceği uyarısında bulunurken  araştırma bulgularına göre 5 yaşındayken günde 3 saatten fazla televizyon izleyen  bir çocukta 7 yaşına geldiğinde az da olsa sosyal ve davranışsal sorunlar  görülebiliyor.
<< Önceki Haber Televizyon, çocuklar için çok da zararlı değilmiş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER