Yazın uçaklar, kışın kuşlar uçuyor

Yazın uçaklar, kışın kuşlar uçuyor -Ayvalıkta yazın zirai ve küçük uçakların kullandığı toprak zemine sahip alan, diğer mevsimlerde göçmen kuşların uğrak yeri oluyor


BALIKESİR (A.A) - Ayvalıkta yaz aylarında zirai ve küçük uçakların kullandığı toprak zemine sahip alan, diğer mevsimlerde birçok su kuşuna ev sahipliği yapıyor.
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, uzun süre zeytin sineğine karşı ilaçlı mücadelede tercih edilen zirai uçaklar için kullanılan Ayvalıkın Küçükköy beldesi Sarımsaklı mevkisindeki havaalanına, birkaç yıldır özel küçük uçaklar da iniş-kalkış yapıyor.
     Yazın genellikle uçakların görüldüğü toprak zeminli bu alan, sonbahar, kış ve ilkbaharda yağan yağmurlarla küçük çaplı gölete dönüşünce göçmen kuşların uğrak yeri oluyor. Edremit Körfezine özellikle bu yıl mevsim normallerinin üzerinde yağış düşmesi nedeniyle su birikintisi genişleyen alan, bugünlerde daha fazla göçmen kuşu ağırlıyor.
     Birçok kuşun göç yolları üzerinde bulunan alanda, genellikle flamingolar görülürken, birçok doğa fotoğrafçısı yakınlarına kadar gelen bu fırsatı kaçırmadan, kuşları görüntülemeye çalışıyor.
    
     Muhabir: Hakan Firik / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Yazın uçaklar, kışın kuşlar uçuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER