Türkçe mesaj verdi, o sözüyle herkesi güldürdü!

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, öğle yemeği öncesinde yaptığı konuşmada, Türkçe bir mesaj verdi ve espriyle güldürdü...

Türkçe mesaj verdi, o sözüyle herkesi güldürdü!


Türkçe olarak "Dağ dağa kavuşmaz, insan insana kavuşur. Washington'a hoşgeldiniz" ifadelerini kullanan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry"Türkiye'de üç kere bulundum, daha evime iki kez gittim" ve "Bu nedenle biz oraya Boston-bul diyoruz" şeklindeki esprileriyle salondakileri güldürdü.


ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Başbakan Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyet şerefine verdiği öğle yemeği öncesinde yaptığı konuşmada, Türkçe bir mesaj da verdi: "Dağ dağa kavuşmaz, insan insana kavuşur. Washington'a hoşgeldiniz"

ABD ziyaretini sürdüren Başbakan Erdoğan, Obama ile görüşmesinden sonra Obama'nın yardımcısı Biden ile yemeğe katıldı. Yemekte ABD Dışişleri Bakanı John Kerry açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamada Türkçe bir mesaj verdi.

Kerry, burada yaptığı konuşmada, görevine başladığı ilk 100 günde Türkiye'den daha fazla ziyaret ettiği bir ülke olmadığını belirterek, "Türkiye'de üç kere bulundum, daha evime iki kez gittim" şeklinde espri yaptı. Türkiye'de gördüğü sıcak misafirperverlikten övgüyle bahseden Kerry, her karşılıklı ziyarette, uluslararası platformlarda ve neredeyse her gün telefon görüşmelerini de içeren yoğun temaslarında, iki ülke arasındaki güçlü kişisel ilişkileri ve stratejik ittifakı güçlendirdiklerini belirtti.

Başbakan Erdoğan'a hitaben, "Sizin ziyaretiniz, sağlam yapıdaki Türk-Amerikan ilişkilerinin gerçekten güzel bir kutlaması niteliğinde" diyen Kerry, "Bugün (ilişkimizin), şiddet ile gözümüzü korkutmaya çalışanlardan daha güçlü, dünyanın her köşesinde yüz yüze kaldığımız testlerden daha kuvvetli ve kollarımızın da bizi ayıran sulardan daha uzun olduğunu teyit ediyoruz" diye konuştu.

Bu konuda Türkçe'de bir atasözü olduğunu dile getiren Kerry, Türkçe olarak "Dağ dağa kavuşmaz, insan insana kavuşur. Bunu yapabilmek de bize bağlı. Başbakan Erdoğan, dostluğunuz için teşekkür ederiz. Washington'a hoş geldiniz" dedi.

Kerry, özellikle kendi memleketi Boston'da çok fazla Türk öğrenci olduğunu belirtti. Kerry'nin, "Bu nedenle biz oraya Boston-bul diyoruz" şeklindeki esprisi salonda gülüşmelere neden oldu
<< Önceki Haber Türkçe mesaj verdi, o sözüyle herkesi güldürdü! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER