Türkiye'nin göğsünü kabartacak haber!

Afrika'ya yardım eli uzatan doktor Fahrettin Er, "Afrikalı, tanıdıktan sonra Türklere 'iyi yürekli beyaz adam' diyor" açıklamalarında bulundu.

Türkiye'nin göğsünü kabartacak haber!

Bir grup gönüllü doktor arkadaşıyla birlikte altı yıldır Afrika'ya giderek yardım elini uzatan doktor Fahrettin Er, Kızıltepe Başak Derneği (Başak-Der)'nin düzenlediği konferans ile Afrika'da yaptıkları çalışmaları anlattı.

Doktor Fahrettin Er, "Afrika insanı, Anadolu insanının şefkatli ve merhametli elini bekliyor. Afrika insanı, Türkiye'den gelen doktorlara 'beyaz adam kötüdür' demiyor. Türkiye'den geldiğimizi söyleyince gözlerinin içi gülüyor. Bölgedeki Türk okulları, ülkemiz insanına karşı sevgi bağı oluşturmuş. Afrikalı, tanıdıktan sonra Türklere 'iyi yürekli beyaz adam' tabirini kullanmaya başladı. " dedi.

Nijer'de yüzyıllar önce meydana gelen bir sorunun çözümünde katkı sağladığı için çoğu aileler çocuklarına 'Abdülaziz' ismini verdiğini söyleyen Dr. Er, "Dönemin Osmanlı Padişahı Abdülaziz'in ismini vererek Türk insanına karşı vefa göstermişler. Açlıktan çocukların ölmemesi için Afrika insanına şefkat elimizi uzatalım. Zaten halihazırda da bizden başka uzatacak bir el de yok." diye konuştu...
<< Önceki Haber Türkiye'nin göğsünü kabartacak haber! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER