Uganda Cumhurbaşkanı'ndan Türk halkına anlamlı mesaj!

Uganda Cumhurbaşkanı, yeni Türk okulunu açtı, Türk halkına çok teşekkür etti. Eğitim Bakanı da, Türk Okulları'nın sadece para karşılığı eğitim vermediğini bir çok fakir ve yetim öğrenciyi burslu okuttuğunu söyleyip teşekkürlerini sundu.

Uganda Cumhurbaşkanı'ndan Türk halkına anlamlı mesaj!

Uganda'nın başkenti Kampala'da Türk eğitim gönüllüleri girişimleriyle kurulan Galaxy International School, Cumhurbaşkanı Yoweri Museveni tarafından açıldı. Açılışa  Milli Eğitim Bakanı Jessica Alupo ile birlikte 6 bakan çok sayıda milletvekili, Türk hayırsever ve Ugandalı işadamı katıldı. Museveni, Türk okullarından övgüyle bahsetti, Ugandalı çocukların eğitimi için emek sarf eden herkese teşekkür etti.

Son günlerde Türkiye'de 'Ananas Cumhuriyeti' olarak anılır hale gelen Uganda'da Türk Eğitim gönüllüleri bir okul daha açtı. Uganda'nın başkenti Kampala'daki okulun adı Galaxy İnternational Schooll. Yani Uganda uluslararası alanda geçerliliği olan bir okula kavuştu.

400 kişi kapasiteli okul bu dönem öğrenci aldı, kısa sürede ise mevcut 267'ye ulaştı. Binasıyla ve iç donanımıyla Uganda'da yeni bir çığır açan okulun resmi açılışı da hayli görkemli oldu.



UGANDA CUMHURBAŞKANI: TÜRKİYE VE TÜRK HALKINA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Kurdelayı Uganda Cumhurbaşkanı Museveni kesti ve şunları söyledi:

"Eğitimin amacı bireyi ve toplumu geliştirmektir. Bu çocukların potansiyeline göre ulusumuz gelişecek. Uluslararası bir okulun burada olması bizim için çok önemli. Bütün yatırımcılara teşekkür ediyoruz. Türk Halkının barışa teşviki var, çocuklara bilgi veriyorlar, çocukların becerilerine göre tutum geliştiriyorlar, Türk okulları yönetimini tebrik ediyorum. Çünkü kaliteli bir eğitim sağladı. Bundan dolayı Turkish Light Academi Uganda'da ilk on sırada geliyor. Bizim çocukları eğittikleri ve burs verdikleri için Türkiye'ye ve Türk halkına çok teşekkür ediyoruz." 



UGANDA EĞİTİM BAKANI: TÜRKLER VE UGANDALILAR ARASINDA KUVVETLİ BİR BAĞ KURUYOR

Açılışta Milli Eğitim Bakanı Jessica Alupo ile 6 bakan ve çok sayıda milletvekili de hazır bulundu. Milli Eğitim Bakanı Jessica Alupo, "Galaxy okulunun açılmasında emeği geçenlere teşekkür etmek istiyorum. Çünkü Uganda'da böyle bir okulun açılmış olması Ugandalı öğrenciler için kaliteli bir eğitim demektir. Ugandalı öğrencilerin yeteneklerini geliştireceği bu okul, uluslararası diplomatların çocuklarının da okuyabileceği bir adres. Ayrıca, Uganda hükümetinin en önemli amaçlarından biri olan istihdamın ve üretkenliğinin artmasına da çok büyük katkısı olacaktır." ifadelerini kullandı.

Türk okullarının uzun süredir Uganda'da faaliyet gösterdiğini belirten Bakan Alupo, "Türk okulları Ugandalı öğrencilerin eğitim ve öğretimini sağlıyor. Aynı zamanda başarılı ama imkânı olmayan öğrencileri kendi okullarında ücretsiz okutuyor. Bu da Türkler ve Ugandalılar arasında kuvvetli bir bağ kuruyor." dedi..

Okullar birçok kez ziyaret ettiğini ve yakından tanıdığını belirten Ugandalı bakan, "Öncelikli olarak insana çok büyük bir yatırım yapıldığını, bütün öğretmenlerin kaliteli, eğitimli ve fedakâr olduğunu gördüm. Bu okullarda, Türkiye'den, Uganda'dan ve başka ülkelerden gelip çalışan öğretmenler var. İkinci olarak eğitim ve öğretimin en iyi şekilde yapılmasını sağlayan eğitim araç gereçlerine sahipler. Türk okullarını, diğer okullardan ayıran en önemli özellikler bunlar." ifadelerini kullandı.



"TÜRK OKULLARI'NDA BİR ÇOK FAKİR VE YETİM ÖĞRENCİ BURSLU OLARAK OKUYOR"

Uganda Milli Eğitim Bakanı bir noktanın daha altını çizdi ve Türk Okullarının sadece para karşılığı eğitim vermediğini bir çok fakir ve yetim öğrencinin de burslu olarak bu okullarda okuduğunu söyledi.

Uganda Light Akademileri Genel Müdürü İbrahim Bıçakçı da, açılışı teşrif eden Cumhurbaşkanı, Milli Eğitim Bakanı ve diğer bakanlara teşekkür etti, okul hakkında bilgi verdi. Bıçakçı, Türk Okullarının 15 yıldır Uganda'da olduğunu ve Ugandalılar için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını söyledi. Uganda genelinde 6 okul ile 1500 öğrenciye hizmet verdiklerini söyleyen Bıçakçı, İnternational bir okul ile de Ugandalı öğrencilerin artık dünyada istedikleri okula gidebileceğinin altını çizdi. Galaxi Okulu'nun kısa sürede gördüğü teveccühe de değinen Bıçakçı, Uganda'daki bir çok misyon temsilcisinin çocuklarını yeni okula gönderdiğini ve 50'ye yakın ulustan çocuğun bu okulda okuduğunu söyledi. 



OKULUN DİPLOMASI DÜNYANIN HER YERİNDE GEÇERLİ!

Yaklaşık bir sene önce faaliyete giren okulda İngilizce'nin yanı sıra Türkçe ve Fransızca seçmeli dersler de veriliyor. Öğrencilere ayrıca yüzme havuzundan sinema salonuna pek çok kültürel ve sportif aktivitelerden faydalanma imkânı sağlanıyor. Bunun dışında dersler tam teçhizatlı bilim laboratuarları ile destekleniyor. Galaksi de bir çocuk 2 yaşından 17 yaşına kadar yani kreşten Üniversiteye kadar okuma imkanı buluyor. Uluslararası sistemle eğitim veren okulun en önemli özelliği alınan diplomanın dünyanın her yerinde geçerliliğinin olması..

<< Önceki Haber Uganda Cumhurbaşkanı'ndan Türk halkına anlamlı mesaj! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER