Ülkeyi ayağa kaldıran rüşvet skandalı!

Türkiye'den gelen tehdit bahane edilerek yapılan silah alımlarında, milyonlarca Euro'luk rüşvet verildiği ortaya çıktı.

Ülkeyi ayağa kaldıran rüşvet skandalı!

Yunanistan'da, Türkiye tehdidi bahane edilerek yapılan silah alımlarında, askeri yetkililer ve politikacılara milyonlarca Euro'luk rüşvet verildiği belirlendi.

Türkiye'den gelen tehdit bahane edilerek 1989-2009 yılları arasında yapılan silah alımlarında, askeri yetkililere ve politikacılara milyonlarca Euro'luk rüşvet verildiği ortaya çıktı. Atina Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada, ABD, Rusya, Fransa ve Almanya'yla yapılan silah ticaretinde 26 milyon Euro'luk rüşvet alındığı belirlendi. Yeni dosyaların incelenmesiyle bu miktarın 10 katına kadar çıkabileceği ifade ediliyor.

Rüşvet zincirinin, üst ve alt rütbeli askerlerin yanı sıra politikacıları da kapsadığı belirtiliyor.Yunanistan Kardak krizinin ardından silahlanmaya büyük ağırlık vermiş, ABD, Fransa ve Rusya'dan savaş uçakları, füze, tank ve denizaltı satın almıştı.

RÜŞVET PARASI EĞİTİM VE SAĞLIĞA HARCANACAK

Yunanistan’da Savunma Bakanlığı eski Silahlanma Genel Müdür Vekili Antonis Kantas, silahlanma programları karşılığında yolsuzluk ve rüşvetten temin ettiği 9 milyon Euro’yu Merkez Bankası’na iade etti. Maliye Bakan Vekili Hristos Staykuras, 31 Aralık’ta yaptığı açıklamada, Kantas’ın rüşvetten aldığı paraların ilk dilimi olan 7 milyon 390 bin Euro’yu geri ödediğini duyurmuştu. Bakan Vekili, ‘ilk defa’ Yunanistan’da suç eylemlerinden (rüşvet alma, karapara aklama ve yolsuzluk) temin edilen paranın Yunanistan Merkez Bankası’na geri ödendiğini vurguladı. Staykuras, hükümetin, iade edilen bu parayı sağlık ve eğitim ihtiyaçları için harcanacağını ifade etmişti.


<< Önceki Haber Ülkeyi ayağa kaldıran rüşvet skandalı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER