EGAFED: Türkiye'nin yetiştirdiği önemli değerler kimvurduya gidiyor


Ege ve Akdeniz Bölgesi Genç İşadamları Dernekleri Federasyonu (EGAFED) Başkanı Volkan Turgut, Türkiye'nin yetiştirdiği önemli değerlerin kimvurduyla yitirildiğini, bu kendilerini rahatsız ettiği gibi Türkiye'nin dünya ölçeğinde kötü referansına sebep olduğunu söyledi.

EGAFED, 107. yönetim kurulu toplantısını, Denizli Genç İşadamları Derneği (DEGİAD) evsahipliğinde yaptı. Toplantı sonunda varılan ortak görüş ve beklentileri Turgut açıkladı. Tek parti hükümetinde terörün halledilmesinin özellikle ve öncelikle beklendiğini ifade eden Turgut, "Türkiye'de yaşayan farklı etnik kökenli vatandaşlarımızla barış içinde yaşanmasının sağlanması konusunda sabırsız olduğumuzun bilinmesi gereklidir. Çözüm sürecinin derhal başlatılmasını ve göze görünür somut, planlı, samimi adımlar atılmasını izleyeceğiz. Türkiye'nin yetiştirdiği önemli değerlerin kimvurduya gelmesiyle yitirilmesinin hem insani olarak bizi rahatsız ettiğini vurguluyor, hem de ülkemizin dünya ölçeğinde kötü referansına sebep olduğuna inanıyoruz. Derhal ve hızla Avrupa Birliği'ne üyelik sürecinin başlatılmasını önemsiyoruz." dedi.

Ege ve Akdeniz bölgelerindeki istihdamı ve ihracatı arttırmaya yönelik devlet desteklerini beklediklerini belirten EGAFED Başkanı Turgut, "Ayrıca yurdun diğer bölgelerine göre gelir ağırlığını turizmin oluşturduğu Ege ve Akdeniz bölgeleri için Rusya krizinin sarsıcı etkisinin bir an evvel giderilmesini talep ediyoruz. Ülkemizin dış ilişkilerinde daha yumuşak, daha barışçıl ve komşuların içişlerine daha az müdahilliğin seçildiği, sükunetli bir politika güdülmesini bekliyoruz." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber EGAFED: Türkiye'nin yetiştirdiği önemli değerler kimvurduya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER