'Eğer Barzani tercih ediliyorsa iyi niyet aramam' dedi ama...

Devlet Bahçeli tabana mesaj verdi, 'Kürdistan bayrağının asılması tercih meselesi olsa da iyi niyetli değil' dedi, evet kampanyasını da Türklük bekası içi yaptığını iddia etti

SHABER3.COM

MHP lideri Devlet Bahçeli, Kürdistan bayrağı tartışmalarına dahil olarak, "Ne oldu da Barzani Türkiye’de, hem de şu nazik ve hassas dönemde ağırlandı? Hangi bölgesel ve küresel politikanın yörüngesine girildi?" dedi. Ancak Bahçeli, başkanlık referandumunda "Evet" diyeceklerini yineledi.

Havalimanında Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi bayrağı asılması üzerine başlayan tartışmalara MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de dahil oldu.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden konuyla ilgili açıklama yapan Bahçeli, "Türk vatanında sözde Kürdistan bayrağı dalgalanıyorsa, buna niçin sessiz kalalım, bunu nasıl sineye çekip görmezden gelelim?" dedi.

"Nasıl övelim malum kötü kişiyi? Nasıl dileyelim yapılan kötü işi? İstanbul-Ankara’ya sözde bayrak asılıyorsa, Türk bayrağı inmiştir!" diyen Bahçeli,  "Sayın Başbakan Barzani paçavrasını gündeme getirmenin iyi niyetlilik olmadığını söylüyor.Kötüye kötü demenin neresi iyi niyetlilik değildir? Ne oldu da Barzani Türkiye’de, hem de şu nazik ve hassas dönemde ağırlandı? Hangi bölgesel ve küresel politikanın yörüngesine girildi? Eğer Barzani, bize tercih ediliyorsa, ki bu da bir tercihtir, asıl bunu iyi niyetle yorumlayamam, samimiyetle okuyamam. Sayın Başbakan’a millilik övgüleri yaparken, mahcup olacağımız, yüzümüzü kara çıkaracak misal ve eylemlerle karşılaşmaktan üzülüyoruz."

'BİZ MİLLETİN BEKASI İÇİN EVET DİYECEĞİZ' DEDİ

Konunun başkanlık referandumu için kararlarını etkilemediğini belirten Bahçeli şöyle dedi:

"Biz 16 Nisan’da millet için evet, devlet için evet, Türklüğün bekası için evet diyeceğiz. Ve hakkın hukukun safında evet diye yağacağız. Yemin ettik, dönmeyeceğiz. Döndürmeye çalışanlara bakmayacağız. Tuzak kuranlara aldanmayacağız, üzerimize oynayanlara kanmayacağız."
<< Önceki Haber 'Eğer Barzani tercih ediliyorsa iyi niyet aramam' dedi ama... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER