Bir yılın meyvesi “Dün İle Bugün El Ele”

Fetih Koleji Mezunlar Derneği’nin(FEKMED) yaklaşık bir yıldır yürüttüğü “Dün ile Bugün El Ele” projesi 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında, 23 Mart Cumartesi günü saat 16:00’da Fetih Koleji’nde yapılacak final ile taçlanacak.

Bir yılın meyvesi “Dün İle Bugün El Ele”

Törene; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile aralarında Ferdi Tayfur, Cengiz Kurtoğlu, Rıdvan Dilmen, Erhan Güleryüz gibi isimlerin yer aldığı iş, sanat ve medya dünyasından çok sayıda davetli katılacak.

Yaşam Boyu Saygı Ödülleri Mehmet Ali Birand ve Toktamış Ateş’e..

“Dün İle Bugün El Ele” töreninde, 17 Ocak’ta yaşamını yitiren usta gazeteci Mehmet Ali Birand ile 19 Ocak’ta yaşamını yitiren akademisyen ve gazeteci Prof. Dr. Toktamış Ateş’e “Yaşam Boyu Saygı Ödülü” verilecek. Birand’ın ödülünü oğlu Umur Birand, Toktamış Ateş’in ödülünü ise eşi Nevin Ateş alacak.

Bir yılın meyvesi “Dün İle Bugün El Ele”

Toplum katmanları arasında diyaloğu artırmak ve Türkiye’nin toplumsal yapısına olumlu katkılar sağlamak amacıyla kurulan Fetih Koleji Mezunlar Derneği’nin, İstanbul Darülaceze İl Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü “Dün ile Bugün El Ele” projesi, toplumda üç kuşağı yani gençler ve yaşlılar arasındaki kucaklaşmayı sağlamak ve bu vesileyle kuşaklar arası dayanışma duyarlılığını artırmayı amaçlıyor. Bir yıldır devam eden projede Fetih Koleji öğrencileri, veli ve mezunları ile 15 günde bir Darülaceze sakinleriyle ortak bir sosyal etkinlik gerçekleştirerek, ayda bir defa olmak üzere Fetih Koleji’nde öğrencilerle beraber yemek, sinema, tiyatro,  spor vb. sosyal olanakları değerlendirerek,  sosyal yaşam ortamları oluşturmak amaçlandı. Böylece yaşlıların kaldıkları yerden farklı mekanlarda sosyal yaşama katılmaları sağlandı. Öğrenciler ile yaşlılara birlikte verilen düzenli eğitimlerle tiyatro, müzik korosu ve şiir okuma gibi faliyetler profesyonel öğreticiler tarafından gerçekleştirildi.

23 Mart Cumartesi günü yapılacak final programında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü’nün de katkılarıyla Darülaceze ve çeşitli huzurevlerinden yaklaşık 100 yaşlı ve gençlerin aynı sahnede buluşarak, dinleyenlere muhteşem bir müzik ziyafeti, keyifli bir tiyatro gösterisi ve şiir dinletilerden oluşan bir performans sunmaları bekleniyor. Ayrıca etkinliğin yapılacağı Fetih Koleji’nde “Yaşlılık” konulu fotoğraf sergisi de davetliler tarafından gezilebilecek.

PROGRAM :
TARİH: 23 Mart Cumartesi
YER: FETİH KOLEJİ/Maltepe Mah. Edirne Çırpıcı Yolu No:3 Topkapı-Zeytinburnu
SAAT: 16:00
Bilgi&İletişim: Medyalogic/Fatma Yıldırım/Tel:0216 430 30 25/GSM: 0541 465 93 88

<< Önceki Haber Bir yılın meyvesi “Dün İle Bugün El Ele” Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER