Gaziantep, YGS sonuçlarından memnun değil

Gaziantep YGS sonuçları iller sıralamasında tüm puanların ortalamasına göre 64.sırada yer aldı.

Gaziantep, YGS sonuçlarından memnun değil

Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. Elde edilen bilgilere göre Gaziantep YGS sonuçları iller sıralamasında tüm puanların ortalamasına göre 64.sırada yer aldı.

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada bu sıralamanın Antep için iyi bir sonuç olmadığını açıklandı. 

Basın bildirisinde şu bilgiler yer aldı yer aldı:
'YGS sonuçlarında elde edilen 64.sıra kuşkusuz Gaziantep’imiz için çok sevinilecek bir sıralama değildir. Ancak bilinmelidir ki; bu yıl birçok dezavantajlı şartlar altında YGS’ye girdik. Bu açıdan bakıldığında, YGS’den çok yüksek bir başarı beklemek gerçekçi bir yaklaşım olmayacaktı. 

 Hızlı göçe, hızlı öğrenci artışına ve kalabalık sınıflara rağmen almış olduğumuz bu sonuç bizlere, şu ana kadar yapılan çalışmaların arttırılarak devam ettirilmesi gerektiğini göstermektedir. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi, ilimizin eğitim-öğretimini iyileştirmek adına  yürüttüğümüz projeler orta ve uzun vadede etkisini gösterecektir. Bugün sınava giren ve kendilerinden başarı beklediğimiz öğrencilerimiz son yıllarda yürütülen projelerimizden yeterince yararlanamamış bir öğrenci kitlesini temsil etmektedir. 

Gaziantep’in eğitim sorunu dünden bugüne oluşmuş bir sorun değildir. Bundan dolayı çözümü de bugünden yarına beklememek gerekir. Bu sorun ilimizde yaşayan herkesin sorunudur. Çözüme de hep birlikte ulaşacağız.
Önümüzdeki 2-3 yıl içinde eğitim-öğretim sorunu ilimiz Gaziantep için öncelikli bir sorun olmaya devam edecektir. Süreç içerisinde yüzleşeceğimiz bu gibi sonuçlar bu konudaki duyarlılığımızı, mücadele azmimizi kırmamalı, tam tersine bizi daha çok çalışmaya, daha fazla proje üretmeye teşvik etmelidir. Doğru yolda kararlı bir şekilde koşmaya devam edersek alacağımız sonuç mutlaka olumlu olacaktır. 

Bu vesile ile ilimizde bizlere destek olan, eğitime gönül veren ve geleceğimize değer katan herkese bir kez daha minnet ve şükranlarımızı sunarız. İyi bir gelecek hepimizin eseri olacaktır.'

<< Önceki Haber Gaziantep, YGS sonuçlarından memnun değil Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER