MEB araştırma yaptırdı, vahim sonuç ortaya çıktı!

Liseye başlayacak onlarca öğrenci okuma-yazma bilmiyor..

MEB araştırma yaptırdı, vahim sonuç ortaya çıktı!

Eğitim dünyası adeta şokta. Çünkü Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı araştırmaya göre, Türkiye'de önümüzdeki yıl liseye başlayacak birçok öğrenci hala okuma yazma bilmiyor. Sadece Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde ilk ve ortaokula giden 523 öğrencinin okuma yazma bilmediği belirlendi. Bunlardan 22 tanesi ise ortaokul son sınıfta..

Acı ama malesef gerçek. Resmi verilere göre Türkiye'de liseye başlayacak onlarca öğrenci hala okuma yazma bilmiyor. 

Milli Eğitim Bakanlığı, ilk ve ortaokulda okuma yazma bilmeyen öğrencileri belirlemek için bir çalışma başlattı. İlk sonuçlar Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinden geldi. Ortaya çıkan sonuç eğitim camiasında şok etkisi yaptı. 

Araştırmaya göre Bağlar ilçesinde ilk ve ortaokulda okuyan yaklaşık 87 bin öğrenci var. Malesef 3'üncü 9'uncu sınıflar arasında okuyan tam 523 öğrenci okuma yazma bilmiyor. Öğrencilerden 22 tanesi ise bu yıl ortaokuldan mezun olacak. 

Okuma yazma bilenlerin durumu da iç açıcı değil. Çünkü tam bin 104 öğrenci heceleme seviyesinde okuyabiliyor. Okuduğunu anlama güçlüğü çekenlerin sayısı da bir hayli yüksek. Uluslararası öğrenci değerlendirme programı PISA da Türkiye'de 15 yaşındaki yüz öğrenciden 26'sının okuduğunu anlayamadığını ortaya koymuştu. 

Bakanlığın talimatı çerçevesinde çalışmalar sürüyor. Araştırmaya ilkokul 1'inci sınıflar dahil edilmiyorlar. Ortaya çıkan vahim tablo üzerine okullarda "Acil Destek Odası" açılmasına karar verildi.
<< Önceki Haber MEB araştırma yaptırdı, vahim sonuç ortaya çıktı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER