MEB'in özel okul teşviki fıkraya dönüştü

Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl eğitimde özel okullara teşvik uygulamasını başlattı. Siirt'te de anaokuluna 25, ilkokula 63, ortaokula ise 102 öğrenci teşvik almaya hak kazandı. Ancak şehrin tek özel okulu teşvik verilen okulların listesinde yer almadı.

MEB'in özel okul teşviki fıkraya dönüştü

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen özel okul teşviki Siirt'te resmen fıkraya dönüştü. Şehirde eğitim veren tek özel okul, bakanlığın teşvik listesine alınmayınca çocukları hak kazanan 190 aile ortada kaldı. Aileler, çocuklarımızı şehir dışına mı gönderelim diye sordu.

Yaşanan skandalla ilgili konuşan okul yöneticisi, öğrenci velilerinin bir mağduriyet yaşadığını vurgulayarak "Şu anda bu 190 öğrenci velisi bir mağduriyet yaşamaktalar bu sebeple biz de Milli Eğitim Müdürlüğüne eğitim öğretimden sorumlu olan vali yardımcısına başvuruda bulunduk." şeklinde konuştu.

Dün açıklanan listelerden sonra öğrencilerin ve velilerin durumu öğrendiğini belirten okul yöneticileri, "Saat 18.30 sıralarında okul isimleri listelendi. Baktığımızda Siirt'imizdeki tek özel anaokulu olan Mehmet Ali İlbaylı ana okulu'nun ismi tek ilkokul olan özel Celal Değer İlkokulu ve tek özel Ortaokul olan özel Celal Değer Ortaokulu'nun ismi çıkmadı listede" ifadelerini kullandılar.

VELİLER ŞOKTA

Hak kazanmalarına rağmen çocuklarını özel okula kayıt yaptıramayan veliler, yaşanan akıl almaz olaya "Öğrencim anaokuluna kaydettirmek için devlet teşviğinden başvurmaya hak kazandı. Yalnız Milli Eğitim Bakanlığı sayfasından açıklanan bilgilere göre Siirt'te tek anaokulu olan Mehmet Ali İlbaylı Özel Ana okulu tercih edilecek okullar arasında olmadığını gördük. Benim bu çocuğu Bitlis'e ya da Batman'a mı götürmem gerekiyor? diye tepki gösterdiler.


<< Önceki Haber MEB'in özel okul teşviki fıkraya dönüştü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER