'Yarın bizi çok ararlar'

Dershane kapatmayı işin içinde bulunan, konuyu en iyi bilen dershaneciler nasıl karşılıyor? Arşimet Dershanesi Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Batuk Samanyolu Haber'e değerlendirdi.

Eğitimci uyardı: Yarın bizi çok ararlar

'Bu dershaneyi 1998-1999 yılında büyük zorluklarla açtık, açarken hiç destek görmedik.' diyen Batuk, son zamanlarda yaşanan kapatma tartışmalarına sert çıktı.

''2 senedir biz çok zor durumdayız, sorduklarında dershaneciyiz demeye utanıyoruz çünkü öyle bir hava oluşturuldu ki sanki biz kaçak et kesen bir işletmemiz var.'' diyen Eğitimci sistemsizlikten yakındı

Kapatma arefesinde herhangi bir sistem konmadığını belirten Batuk, 'sistemi koyarsın sonra bu işletmeleri kapatırsın. Biz 2 senedir bekliyoruz, nasıl bir sistem getirecekleri belli değil. SBS'yi kaldırıyoruz dediler, tam 12 tane yeni sınav getirdiler. Ben dün burayı kapatma kararı aldım, ancak kapatamıyorum... Öğrencilerimiz var, en kısa yoldan söyleyeyim 29 Kasım'da sınavları var bu çocukların, kim hazırlayacak sınava bu çocukları? '' diye sordu

Özel okula dönüşme konusuna da değinen Ekrem Batuk, ''Ben 15 senedir bu işi yapıyorum, bu konuda bir kere Bakan ile müsteşarının söylemleri bir değil, önce kendi aralarında söylem birlikteliği geliştirmeleri gerekir. Dershaneden okula dönüşmek kolay değildir, dershane şehir içinde olur, misyonu farklıdır. Okul 8 yılda verir, dershane 8 ayda. Ne fiziksel şartlarımız müsait ne de imkanlarımız. Bu sektörden tam 200 bin kişi ekmek yiyor'' dedi.
<< Önceki Haber 'Yarın bizi çok ararlar' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER