Ehli Beyt sevgisi Alevi ve Sünnileri iftarda buluşturdu

Ehli Beyt sevgisi Alevi ve Sünnileri iftarda buluşturdu

Aleviler ve Sünniler, Anadolu Alevi Derneği'nin düzenlediği iftar programında bir araya geldi. Ehli Beyt sevgisiyle bütünleşen vatandaşlar, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Anadolu Alevi Derneği Başkanı Ali Şeyhun, "Ülke hızlı bir şekilde kutuplaşmaya doğru gidiyor. Alevi- Sünni diye insanları birbiri ile çatıştırmaya çalışıyorlar. Aleviler ve Sünniler birbirinin kardeşidir." dedi.

Maltepe Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Anadolu Alevi Derneği Başkanı Ali Şeyhun, Seyit Seyfi Cemevi Başkanı ve Dedesi Musa Küçük, Fatih Üniversitesi Başhekimi Prof. İlyas Akdemir, CHP İstanbul Milletvekili Adayı Metin Ağırman, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) adına GYV Kültürlerarası Diyalog Platformu Genel Sekreteri Kudret Altındağ, çok sayıda Alevi dedesi ve vatandaşlar katıldı.

İftar programı oruçların açılmasıyla başladı. Yemeğin ardından Mustafa Küçük Dede dua etti, ardından da Başkan Ali Şeyhun kürsüye çıktı. Muharrem ayı, Ehli Beyt sevgisi ve kardeşlik üzerine konuşma yapan Şeyhun, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Şeyhun, "Ülke hızlı bir şekilde kutuplaşmaya doğru gidiyor. Alevi- Sünni diye insanları birbiri ile çatıştırmaya çalışıyorlar. Aleviler ve Sünniler birbirinin kardeşidir. Hem de din kardeşidir. Bunların hasım olması, birbirinin karşıtı olması diye bir şey olamaz. Alevinin de dini İslam, Sünni'nin de dini İslam. Kitabımız bir, peygamberimiz bir, Ehli Beyt sevgimiz bir. Bizim müştereklerde buluşacağımız o kadar nokta varken, çatışma noktasına nasıl getiriliyorlar anlamakta zorluk çekiyorum." ifadelerini kullandı.

"Memleketin en büyük sorunlarından bir tanesi de cehalettir." diyen Şeyhun, "Eğer biz cehaleti ortadan kaldırabilseydik, memleketin insanını aydın olarak yetiştirebilseydik, ne kimse bizi kendi emelleri doğrultusunda kullanabilecekti ne de ülkenin kutuplaşmasına, bölünmesine müsaade edecektik. Burada da şimdi kardeşliğimizi gösteriyoruz. Burada sadece Alevi canlarımız yok, sağolsunlar Ehli Sünnet kardeşlerimiz de aramızda. Matem-i Muharrem'i şu anda birlikte yad ediyoruz. Kerbela'yı birlikte yada ediyor, aşuremizi birlikte kaynatıyoruz, hüznümüzü birlikte paylaşıyoruz. Biz beraberce bir sofranın etrafında cem olduk, kardeşlik budur." şeklinde konuştu.

GYV Kültürlerarası Diyalog Platformu Genel Sekreteri Kudret Altındağ ise şunları söyledi: "Güzel bir bir araya gelişti bu. İftarımızı yaptık, Alevi canlarla birlikte lokmalarımızı yedik. Ben organizasyonu yapanlara teşekkür ediyorum. Bu tür birliktelikleri çok önemsiyorum. Gazeteciler Yazarlar Vakfı (GYV) Kültürler Arası Diyalog Platformu adına davet edildim. Hem siyasal aktörler hem medya tarafından ötekileştirilen her kesimin bu tür bir araya gelişlere ihtiyacının olduğunu düşünüyorum. İnşallah bu bir araya gelişler barışa vesile olacak diye umut ediyorum."

KUM SANATI İLE KERBELA

Bu arada program kapsamında mersiyeler okundu. Daha sonra kum sanatı ile Kerbela faciası canlandırıldı. Programa katılanlar olayın kumlara yansımasını ilgiyle izledi.

CİHAN
<< Önceki Haber Ehli Beyt sevgisi Alevi ve Sünnileri iftarda buluşturdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER