2 bin lira maaşla çalıştıracak işçi bulamıyor

Silopi'de PVC Boru Fabrikası, 2 bin lira ücretle istihdam edeceği kalifiyeli işçi bulamıyor.

2 bin lira maaşla çalıştıracak işçi bulamıyor

Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Karpipe PVC Boru Fabrikası, 2 bin lira ücretle istihdam edeceği kalifiyeli işçi bulamıyor. Karpipe PVC Boru Fabrikası İşletme Müdürü Mehmet Aydın, yalaşık 5 yıl önce iş adamı Beşir Tatar tarafından Irak sınırındaki Ortaköy mevkisinde kurulan fabrikada 40 kişinin çalıştığını söyledi.

Geçen yıl yurt dışına 2,5 milyon dolar ihracat yaptıklarını bu yılki hedeflerinin ise 3.5 milyon dolar olduğunu kaydeden Aydın, şöyle konuştu:

"İlk dönemde Irak ve Suriye'ye ihracata başladık. Şimdi Mısır'daki bazı firmalarla temas halindeyiz. Bölgemizin en büyük sıkıntısı işsizlik ve bu nedenle çok sayıda aile iş bulmak için başka illere göç ediyor. Ancak fabrikamızda kalifiye işçi çalıştırma konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Bölgede teknik eğitim veren meslek okulları bulunmadığı için kalifiye işçi yok. 2 bin lira maaşla çalıştıracak kalifiye işçi bulamıyoruz. Kalifiye işçi bulamadığımız için de kapasite artırımına gidemiyoruz. Bunun yanı sıra enerji kesintisi bize büyük zarar veriyor. Enerji kesintisi sorunu giderilir ve kalifiye eleman bulabilirsek fabrikada istihdam edilen kişi sayısı 40'tan 100'e çıkar."

<< Önceki Haber 2 bin lira maaşla çalıştıracak işçi bulamıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER