Altın fiyatlarına dair beklentiyi canlı yayında açıkladı

Altın fiyatlarına ilişkin ekonomi uzmanından çarpıcı uyarı ve tavsiyeler geldi. Altın fiyatlarının düşeceğini söyleyen ekonomist, "portföyünüzde altın bulundurun" diye uyardı..

Altın fiyatlarına dair beklentiyi canlı yayında açıkladı

Ekonomist Prof. Dr. Süleyman Yaşar, Samanyolu Haber’de konuk olduğu programda ekonomideki son gelişmeleri değerlendirdi.

Piyasalarda önümüzdeki dönemlerde yaşanacak beklentileri yatırımcılar için değerlendiren Prof. Dr. Süleyman Yaşar, dünya ekonomisinde bir toparlanma olduğunu ve bunun ülkeye olumlu yansıyacağını belirtti. ’’Türkiye'deki kurların üzerindeki aşırı değerin alınması gördüğümüz gibi üretimi ve ihracatı arttırdı bu da Türkiye için olumlu bir gelişme'' diyen Yaşar,''Yatırımcının portföyde bir miktar altın bulundurması gerektiğini'' söyledi.


''PORTFÖYÜNÜZDE ALTIN BULUNDURUN''

Küresel düzeyde Altın Fiyatlarının 2014 yılında 1215 dolar olacağı yönünde yorumların yapıldığını ifade eden Süleyman Yaşar, bu rakamın geçen yıla göre düştüğünü söyledi.

Yaşar, ’’Altın fiyatları bu sene geçen yıla oranla düşecek. 2013 de 1420 dolar olan altın ortalaması bu yıl 1225 dolar civarına gerileyecek. Hatta bunun 1100 dolara gerileyeceğini söyleyenler var. Üretim maliyetleri nedeniyle altın fiyatları düştüğünde alımlar başlıyor. Bazı üretici firmalar üretimden çekiliyor ve fiyatlar tekrar yukarıya sıçrıyor. Dolayısıyla portföyde bir miktar altın bulundurulabilir. ''dedi.


''TÜRK PARASI ÜZERİNDEN YATIRIM YAPIN''

Türk parası üzerinden yatırım araçlarına yönelmekte fayda olacağını söyleyen Prof. Dr. Süleyman Yaşar, ''Türk lirası, mevduat, hazine bonoları, şirket bonoları, bunun yanında hisse senetleri gibi kendi paranızla Türk yatırım araçlarına yönelmekte fayda var.''  şeklinde tavsiyede bulundu..

<< Önceki Haber Altın fiyatlarına dair beklentiyi canlı yayında açıkladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER