Altın fiyatlarını artıracak karar!

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü 25 yıl sonra ilk kez grev kararı aldı.

Altın fiyatlarını artıracak karar!

  • Darphane grev kararı aldı.
  • Bu kararın altın fiyatlarını artıracağı tahmin ediliyor.

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü çalışanları 1988 yılından bu yana ilk kez grev kararı aldı. Anlaşma sağlanamazsa çalışanlar ağustos ayında greve gidecek. Bu durumun altını etkileyip etkilemeyeceği merak konusu olurken, Altın Fiyatlarının artabileceği belirtiliyor.

Akşam'da yer alan habere göre grev kararı Basın İş Sendikası Genel Başkanı Yakup Akkaya, tarafından Genel Müdürlük binasının camına asıldı. Grev ilanının asılmasıyla birlikte yasal sürenin dolmasına 45 gün kaldı. Akkaya, "Kurum iş ve işçi sağlığı açısından elverişsiz. Kıymetli evraklar basan darphane gibi bir yerde alınan ücret insan onuruna yakışmıyor. Kapıdan girip, tuvalete girip çıkma ve binayı terk edene kadar işçiler hırsız muamelesi görmektedir. Ücret ve çalışma koşulları elverişsiz. Bu nedenle grev kararı aldık" diye konuştu.

Grevle birlikte çeyrek altın fiyatının 150 liraya kadar çıkabileceği belirtiliyor. Düğün sezonunun başlamasıyla Ramazan ayına kadar altına talep olacağı kaydedilirken, mevcut stokların bu talebi karşılayacak seviyede olduğu, vatandaşın sakin olması gerektiği ifade edildi.

<< Önceki Haber Altın fiyatlarını artıracak karar! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER