Araplar serin bölge istiyor

Birçok körfez ülkesi vatandaşına hukuk danışmanlığı yapan Avukat Abdullah Demirhan, Mütekabiliyet yasasının ardından Türkiye'de gayrimenkul alan yabancılar arasında Arapların önemli bir yerinin olduğunu söyledi.

Araplar serin bölge istiyor

Kuveyt Büyükelçiliği'nin yanısıra birçok körfez ülkesi vatandaşına hukuk danışmanlığı yapan Avukat Abdullah Demirhan, mütekabiliyet yasasıyla Arapların Türkiye'deki gayrimenkul sektörüne ilgisinin arttığını belirterek, “Özellikle 3. Havalimanı, Kanal İstanbul ve 3. Köprü güzergahına Araplar büyük ilgi gösteriyor. Yalova, Bursa, Sapanca gibi yazın serin olan bölgelerdeki arazilerle ilgileniyorlar” dedi. Kendini ve projesini iyi anlatan şirketlerin başta Araplar olmak üzere yabancı yatırımcılara büyük satışlar gerçekleştirdiğini savunan Demirhan, Türkiye'deki endüstri ve sanayi üretimine soğuk baktan Arapların gayrimenkul sektörüne ise büyük ilgi gösterdiklerini söyledi.

Mütekabiliyet yasasının ardından Türkiye'de gayrimenkul alan yabancılar arasında Arapların önemli bir yerinin olduğunu kaydeden Demirhan, hukuk danışmanlığını yaptığı Arap sermayesinin tercihlerini de şöyle sıraladı:
"Gelişmekte olan bölgelerde arsa almayı hedefliyorlar. Özellikle 3. Havalimanı, Kanal İstanbul ve 3. Köprü ve otoyol güzergahındaki arsalarla ilgileniyorlar. Türkiye'ye daha çok yaz aylarında geldikleri için yatırım yapacakları bölgenin serin olmasını da istiyorlar. Karadeniz rüzgarının hakim olduğu Boğaz kıyıları zengin Arapların gözdesi. Onun dışında Yalova, Bursa ve Sapanca gibi hem yeşil hem de serin bölgeler; İstanbul'a da yakın olmaları nedeniyle tercih ediliyor. Trabzon veErzurum'a da son dönemde bir ilgi var.” 

‘Türkiye ikinci vatanım’

Demirhan, katıldığı Birleşik Arap Emirliklerinin başkenti Abu Dabi'de gerçekleştirilen gayrimenkul yatırımları fuarına ilişkin gözlemlerini de şöyle anlattı: “Fuarda emirin yakın arkadaşı ödüllü yatırımcı Ali Jaber Rashed Al Hameli'yle bir araya geldik. Hameli, Türkiye'nin ikinci vatanı olduğunu belirterek, Türkiye'de 2 yıl önce villa ve bina aldığını ancak tapuyu üzerine alamadığı için şirket kurduğunu anlattı.

Yasadan sonra artık bu engelin de ortadan kalktığını belirterek, 'Kazandıklarımla Türkiyede yatırım yapıyorum. Akrabalarıma ve arkadaşlarımada daireler aldırıyorum. Özellikle BaşbakanRecep Tayyip Erdoğan'ın sözlerini takip ediyorum. Nerede bir büyük projeye başlayacaksa, orada hemen gayrimenkul alıyorum' dedi. Hameli gibi birçok Arap yatırımcı Türkiye'ye ilgi gösteriyor

<< Önceki Haber Araplar serin bölge istiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER