Bank Asya ortaklarından beklenen hamle geldi!

Bank Asya'ya yönelik haksız operasyon gerçekleştiren BDKK ve TMSF üyelerine dava üstüne dava açılıyor.

Bank Asya ortaklarından beklenen hamle geldi!

Bank Asya'ya yönelik haksız operasyon gerçekleştiren BDKK ve TMSF üyelerine dava üstüne dava açılıyor. Bankanın yönetimine el koyan yöneticilere bu kez davayı bankanın büyük ortaklarından Forum İnşaat Dekorasyon Turizm A.Ş. açtı.

Bank Asya'ya yönelik çökme operasyonuyla ilgili bugün yeni bir gelişme daha yaşandı.  Bankanın büyük ortaklarından Forum İnşaat Dekorasyon Turizm A.Ş., bankaya yönelik çökme operasyonunu gerçekleştiren BDKK ve TMSF Başkanları ile yöneticilerine dava açtı.

Yapılan suç duyurusunda; BDKK Başkanı Muttalip Ünal, BDDK Başkan Yardımcısı Enes Aslan, Daire Başkanı Hakan Mutluay, TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül ve diğer yöneticiler ile bankaya atanan yeni Yönetim Kurulu üyelerinin, nitelikli yağma', 'Hakkı olmayan yere tecavüz", "Ticari sır, bankacılık sırrı ve müşteri sırrı niteliğindeki bilgi ve belgelerin açıklanması",  "Bilişim sistemine girme", "Görevi kötüye kullanma", bankacılık kanununun 73, 74 ve 93. hükümlerini ihlal suçlarını işledikleri belirtildi.

Suç duyurusunda söz konusu kişilerin işledikleri suçlar belgeleriyle ortaya konurken, işlenen suçların büyük miktarlarda para ve hapis cezaları gerektirdiği belirtiliyor.

İŞTE BDKK, TMSF ve yöneticileri ile bankaya atanan yeni yöneticim kurulu üyeleri hakkında yapılan suç duyurusu:








<< Önceki Haber Bank Asya ortaklarından beklenen hamle geldi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER