Dudak uçuklatan altın rezervi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Türkiye’de üretilen altın 2012 yılında 23- 24 ton. 2013 yılında inşallah 30 tonlara çıkmış oluyoruz. Önümüzdeki yılda da 36 tona çıkmak hedefimiz" dedi.

Dudak uçuklatan altın rezervi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner  Yıldız, Türkiye'de altın üretimini önümüzdeki yıl 36 tona çıkarmayı  hedeflediklerini belirterek, "İthalatın tamamını karşılayacak rezervin Türkiye'de olduğuna inanıyoruz ve bunun gerek özel, gerekse kamu şirketleri ile beraber  çıkartılmasının önünü açıyoruz" dedi.

         Bakan Yıldız, çeşitli ziyaret ve toplantılar için geldiği Gümüşhane'de,  Vali Yusuf Mayda'yı makamında ziyaret ederek ildeki çalışmalar hakkında bilgi  aldı.
         Bakan Yıldız, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'de gitmediği çok az  sayıda il kaldığını belirterek, ''Bugün Gümüşhane'deyiz. Tükettiğinden çok daha  fazla, hatta 4-5 katı kadar üreten ilimizdeyiz. Dokusu ve yapısı sağlam  insanımızın, Gümüşhaneli hemşehrilerimizin enerji sektörüne çok büyük katkısı  var'' dedi.

        
 Bakan Yıldız, Türkiye'de 2012'de üretilen altının 23-24 ton olduğunu  kaydederek, şunları söyledi:

         "İçinde bulunduğumuz yılda da 30 tonlara çıkmış oluyoruz. Önümüzdeki yıl  da hedefimiz 36 tonlara çıkmak. Bunun nerede ise beşte biri Gümüşhane'den  çıkıyor. İthalatın önlenmesinde, cari açığın azaltılmasında en büyük katkı koyan  illerden biri Gümüşhane'dir. Toplam ithalatımıza baktığımızda halkımızın,  vatandaşımızın alışkanlığı altın üzerinden tasarruf etmektir. İthalatın tamamını  karşılayacak rezervin Türkiye'de olduğuna inanıyoruz ve bunun gerek özel gerekse  kamu şirketleri ile beraber çıkartılmasının önünü açıyoruz. Tabii ki özel  şirketlerimize düşen görevler de var. Özellikle çalıştıkları ve bulundukları ilin  vergi dairelerine tabi olmalarını tavsiye ediyoruz. Meşakkatini çeken  vatandaşımızın toplam vergiden, genel bütçeden aldığı payın artması son derece  doğaldır, normal ve doğrudur. O açıdan gittiğimiz yerlerde, özellikle nüfusu  100-150 bin civarında olan bu tür illerimiz için bu gelirin daha da önemli olduğu  kanaatindeyiz."
         
       
<< Önceki Haber Dudak uçuklatan altın rezervi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER