İkinci el otomobilde logo etkisi!

Son 6 aylık verilere göre İnternette satılan araçlarda logoların oldukça etkili olduğu belirlendi.

İkinci el otomobilde logo etkisi!

Son 6 ayda sahibinden ikinci el otomobil arayan kişilerin arama hareketlerini inceledi. İnceleme sonucuna göre ikinci el otomobil arayanların, markaların logoları üzerinden yaptıkları aramalarla, Tasit.com arama motorunu kullanarak yaptıkları aramalar farklılık gösteriyor.

Otomobil markalarının logoları üzerinden yapılan aramalarda en çok tercih edilen marka Fiat iken, Tasit.com arama motoru üzerinden yapılan aramalarda ilk sırada Tofaş yer alıyor. Logoları en fazla tıklanan markalar sıralamasında ilk üç sırayı Fiat, Tofaş ve Volkswagen alıyor. Dacia, arama motoru üzerinden yapılan aramalarda ilk 10 sırada yer almazken, logo üzerinden yapılan aramalarda ilk 10'da yer almış gözüküyor.

Volkswagen, Peugeot ve Hyundai her iki sıralamada da aşağı yukarı aynı sırada bulunurlarken, Ford, Toyota ve Tofaş aramalarda farklılık gösteriyorlar.

Farklılaşan sıralamaların, marka logolarının görsel çekiciliğinin, yapılan aramaları direkt olarak etkilediğini belirten Tasit.com İçerik ve Analiz Direktörü Sevil Okumuş, 'Sadece otomobilin kendisi değil, logo tasarımının da kullanıcıların tercihlerinde söz sahibi olduğunu anlıyoruz. Otomobil deyince ilk akla gelen lüks markaların özellikle logo aramalarında yer almıyor olmaları oldukça enteresan. Otomobil üretirken kullanıcı odaklı çalışan markalar, logolarıyla aynı etkiyi ikinci elde gerçekleştiremiyor olarak gözüküyorlar.' dedi.


<< Önceki Haber İkinci el otomobilde logo etkisi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER