Kesenin ağzı sadece ona açık

Yurtdışından ithal edilen elektronik aletlere 2 ay içinde ilave vergi getirileceği açıklandı.

Kesenin ağzı sadece ona açık

Ekonomi Bakanı Zeybekci, yurtdışından ithal edilen telefon, laptop ve elektronik aletlere 2 ay içinde ilave vergi getirileceğini açıkladı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 2 ay içinde ithal telefon, laptop ve elektronik aletlere ek vergi getirileceğini açıkladı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yılın ilk 10 ayında 7 milyar dolarlık elektronik ürün ithal edildi. Bunun 2 milyar dolarlık bölümünü ise cep telefonu oluşturdu. Milliyet’e konuşan Bakan Zeybekçi, ek vergi uygulamasının yerli üreticiler açısından son derece olumlu sonuçlar doğuracağını söyledi.

YERLİ ÜRETİCİNİN ÖNÜ AÇILIR

“Türkiye çok başarılı bir şekilde mobil telefon üretebiliyor, tablet üretebiliyor, laptop üretebiliyor” diyen Bakan Nihat Zeybekci, şöyle devam etti: “İçeride sanayicimizi korumak üzere yakında cep telefonuna tablet ve bilgisayarlara anti damping vergisi gelecek gibi görünüyor. Anti-damping vergisinin ne kadar olacağı soruşturmalar ile ortaya çıkıyor. Soruşturma açıldı, maksimum 2 ay içinde olur.” dedi.

ZAM YAĞMURU GELİYOR

Maliye gelecek yıl vergi ve harçlara yüzde 10 zam yaparken, memur, işçi ve emekliye ise sadece yüzde 5 zam yapacak. Yani devlet kaşıkla verip, kepçeyle geri alacak. Bu durum halkın satın alma gücünü de olumsuz etkileyecek. Maliye, vatandaşın canını yakarken konu Erdoğan olunca kesenin ağzını sonuna kadar açıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan için inşa edilen 1150 odalı Ak Saray için 1.4 milyar lira (650 milyon dolar) harcandı. Buna ilaveten yeni Cumhurbaşkanlığı uçağı için de 425 milyon lira (185 milyon dolar) ödenek tahsis edildi.

Erdoğan’ın masrafları bununla da bitmedi. Erdoğan’ın İstanbul’da kullanacağı Vahdettin Köşkü ve Dolmabahçe Sarayının tadilatı için de 200 milyon lira (87 milyon dolar) kaynak ayrıldı.

MİLLET
<< Önceki Haber Kesenin ağzı sadece ona açık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER