Sağlıkçı vatandaş ta emekli değil mi?

Ziraat Bankası, 275 bin sağlık çalışanına maaşının yatırılması karşılığında yılda 475 lira ödemeyi kabul etti.

Sağlıkçı vatandaş ta emekli değil mi?

Ziraat Bankası, 275 bin sağlık çalışanının maaşının şubelerine yatırılması karşılığında memurlara yılda 475 lira ödemeyi kabul etti. 10 milyon emekli ise 3 yıldır promosyon için Ziraat, Halk ve Vakıfbank gibi kamu bankalarının kapısında bekliyor.

Hükümetin söz verdiği ancak 3 yıldır hayata geçiremediği banka promosyonunda flaş bir gelişme yaşandı. Ziraat Bankası’ndan maaş alan sağlık çalışanlarına yıllık 475 lira, 5 yılda 2 bin 375 lira promosyon ödenecek.

DAVUTOĞLU'NUN ONAYI GEREKLİ

Halkbank, Ziraat ve Vakıfbank’tan aylık alan emeklilere ise 1 kuruş maaş promosyonu verilmeyecek. 10 milyon emeklinin bankalardan yılda 600 ile 900 lira arasında alması gereken maaş promosyonu için Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatı bekleniyor.

'MEMUR-SEN'LİYE AYRICALIK

Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen, 275 bin sağlık çalışanına promosyon için 5 banka ile masaya oturdu. İhaleye katılan Akbank ve Garanti Bankası geçerli teklif vermediğinden, TC Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası ile açık artırmaya devam edildi. Ardından Ziraat Bankası sağlık çalışanlarının maaşlarının kendi şubelerine yatırılması şartıyla yıllık 475 lira promosyon vermeyi kabul etti. 5 yılda ise her bir sağlık çalışanına maaşı Ziraat’a yatırıldığı için 2 bin 375 lira ödenecek.

13. maaş olarak bilinen banka promosyonunun memurlara ödenmesi için dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan, genelge yayınlamıştı. Ardından emekliler harekete geçerek maaşlar üzerinden milyarlarca lira kâr eden bankalardan promosyon istedi.

BABACAN'A MEKTUP GÖNDERDİLER

Banka yöneticileriyle yapılan görüşmelerde emekliye 600 ile 900 lira arasında promosyon verilmesi kararı çıktı. Ancak geçen 3 yıllık sürede emekliye maaş promosyonu yatırılmayınca emekli dernekleri bu sefer Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a mektup gönderdi.

EMEKLİ ÜVEY EVLAT MI?

Başbakan Davutoğlu’na giden mektup SGK’ya yönlendirildi. Görevlendirilen memur Dernek Başkanı Hamdi Öz’ü arayarak, “Bu tür talepler TBMM tarafından karşılanacağından bizim yapabileceğimiz bir şey yok” cevabı verdi. “Emekli devletin üvey evladı mı” diyen Öz, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın devreye girerek emeklilere hakkı olan 900 TL promosyonun ödenmesi gerektiğini söyledi.

EMEKLİNİN PROMOSYONUNU VERİN

İşçi Memur Bağ-Kur Emeklileri Derneği, Davut-oğlu’na yazdığı mektupta, “Hükümet programında emekliye dair bir proje bulun-muyor, 2015 bütçe-sinde de emekli yok. 2015 yılında seçim yapılacak. Emekliye 900 TL promosyonla müjdeli haberi verin” çağrısı yaptı.

BUGÜN
<< Önceki Haber Sağlıkçı vatandaş ta emekli değil mi? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER