Elazığ'da sağlık çalışanları iş bırakma eylemi yaptı

Elazığ'da sağlık çalışanları iş bırakma eylemi yaptı

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Uzmanı Operatör Doktor Kamil Furtun'un uğradı silahlı saldırı sonucu görevi başında öldürülmesine Elazığ'da sağlıkçılar iş bırakma eylemi ile tepki gösterdi. KESK'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası(SES) ve KAMU-SEN'e bağlı Türk Sağlık Sen'e bağlı sağlıkçılar iş bırakma eylemi yaparak sağlık çalışanlarına yapılan şiddeti kınadı.

Elazığ Harput Devlet Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları adına açıklama yapan Ali Erdem, "Ülkemizde her alanda olduğu gibi sağlıkta da şiddet olağan bir hal aldı." dedi. Erdem yaptığı açıklamada, "Oysa uyarmıştık. Artık yeter dedik sağlıkta gün be gün artan şiddete karşı duymadılar. Acil taleplerimizi ilettik görmezden geldiler. AKP iktidarını ve Sağlık Bakanını sağlığı piyasalaştıran sağlık çalışanlarını köleleştiren ve itibarsızlaştıran eylem ve söylemlerden vazgeçin diye. Ama nafile uyarılarımızı dikkate almadılar. Ve bir arkadaşımız daha görev yaptığı hastanede yaşamını yitirdi." ifadelerini kullandı.

"Sadece katilin değil, azmettiricilerin de bulunmasını istiyoruz." diyen Erdem, "İsyandayız. Bugün ülkemizin dört bir yanında bulunan sağlık kurumlarında yastayız, isyandayız. Çünkü ülkemiz her alanda olduğu gibi sağlıkta da şiddet olağan bir hal aldı. Sağlık emekçileri olarak, vurulduğumuz hastane binalarına, Aile Sağlık Merkezlerine ve Toplum Sağlığı Merkezlerine, muayenehanelere girmiyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Elazığ'da sağlık çalışanları iş bırakma eylemi yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER