Elektrofizyolojik Çalışma yöntemi ile sağlığına kavuştu


Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniği'nde ilk kez yapılan Elektrofizyolojik Çalışma (EPS) işlemi başarılı bir şekilde uygulandı. Yapılan uygulama ile kalbinde ritim bozukluğu olan hasta EPS yöntemi ile sağlığına kavuştu. Yöntem Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk defa uygulandı.

Operasyonu gerçekleştiren Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ersin Yıldırım yöntem hakkında şunları ifade etti: "Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kardiyoloji kliniği olarak Elektrofizyolojik Çalışma (EPS) ve Ablasyon yöntemleri ile kalp ritim bozukluklarının tedavisine başlamış bulunmaktayız. Kalp yetmezliği ve kalp ritim bozukluğu şikayeti ile kliniğimize başvuran hastamızın ritim bozukluğu da bu yöntem sayesinde başarılı bir şekilde tedavi edilmiştir."

Ersin Yıldırım, açıklamasını şöyle tamamladı: "EPS yöntemi ile hastanın kalbindeki ritim bozukluğunun şekli ve yeri tespit edildikten sonra Ablasyon işlemi ile de ritim bozukluğu radyofrekans enerji uygulaması ile ortadan kaldırılmıştır. Başarılı EPS ve Ablasyon işlemi ile sağlığına kavuşan hastamız bir gün sonra şifa ile taburcu edilmiştir. Bundan sonraki amacımız bu işlemleri hastanemizde rutin hale getirip, KARTO, ENSİTE gibi daha ileri teknikleri hastanemizde uygulamaya koymak olacaktır. Bu konuda hastanemizin teknolojik alt yapısı yeterli düzeyde olup, bu tür teknolojik uygulamalarda taleplerimizi anında karşılayan Genel Sekreterliğimize ve Hastane Yönetimine Elazığ halkı adına teşekkür ederiz." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Elektrofizyolojik Çalışma yöntemi ile sağlığına kavuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER