Emekli başçavuş, süpürge satarak ay sonunu getirmeye çalışıyor


Türk Silahlı Kuvvetleri'nden emekli olan topçu astsubay kıdemli başçavuş Numan Güzel (80), sokaklarda süpürge satarak hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Erzurum'un Yakutiye ilçesinde yaşayan 4 çocuk babası astsubay emeklisi Numan Güzel, ilerlemiş yaşına rağmen eksi 20 derece soğukta dolaşarak süpürge, eldiven ve örme şapka satıyor. Toptancıdan 60 kuruştan aldığı süpürgeyi 1 TL'ye satan Güzel, günde ortalama 3 süpürge satabildiğini ifade etti.

İki odalı bir evde kirada oturduğunu ve evli olan 4 kızının da kendisinden ayrı yaşadığını belirten Güzel, emekli maaşı ile geçinemediğini söyledi. Kimseye muhtaç olmamak için 25 yıldır sokaklarda süpürge sattığını dile getiren astsubay emeklisi Güzel, "Ordu'dan 1979 yılında emekliye ayrıldım. Niğdeliyim, eşimin Erzurumlu olması nedeniyle buraya yerleştim. Emekli ikramiyemle ev alayım dedim. Kayınpederime paramı kaptırdım. O tarihten beri kiradayım. Muhannete muhtaç olmamak için süpürge satıyorum. Kimi zaman siftah yapamadığım günler oluyor. Erzurum'un kışın ayazında, yazın güneşi altında sokaklarda süpürge, kalem, şapka satmak için dolaşıyorum. Tanıyıp, bilenler ihtiyaçları olmasa da bazen destek için süpürge alıyor. Allah, devlete, millete zeval vermesin; varsın ben sokaklarda bir ekmek için bu yaşımda koşturayım." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Emekli başçavuş, süpürge satarak ay sonunu getirmeye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER