Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Başbakan Ahmet Davutoğlu, YÖK üyeleriyle Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi'nde yemek yiyecek, Türkiye'de yatırımı bulunan yabancı sermayeli firmalar ile toplantı yapacak. (14.00-19.00-İstanbul)

POLİTİKA

- CHP Kurultay Hazırlık Komisyonu Başkanı ve Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, CHP 35. Olağan Kurultay hazırlıkları hakkında bilgi verecek. (14.00-Ankara)

- CHP Parti Meclisi toplanacak. (Ankara)

- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 'Merkezi Kadın Konferansı' açılışında konuşacak. (10.00-Ankara)

EKONOMİ

- Maliye Bakanı Naci Ağbal, '2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Gerçekleşme Sonuçları' ile '2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı' hakkında basın toplantısı düzenleyecek. (10.30-Ankara)

- TÜYAP tarafından düzenlenen Bursa Junio Bebe Çocuk Hazır Giyim Fuarı'nda 'Junio Defilesi' gerçekleştirilecek. (15.30-Bursa)

- TÜİK, 'Ekim Ayına Ait İşgücü İstatistikleri'ni açıklayacak. (10.00-Ankara)

- TCMB, 'Kasım Ayına Ait Uluslararası Yatırım İstatistikleri'ni açıklayacak. (10.00-Ankara)

- TOBB, 'Aralık Ayında Kurulan ve Kapanan Şirket İstatistikleri'ni açıklayacak. (10.00-)

DÜNYA

- Endonezya'nın başkenti Cakarta'da bir dizi bombalı ve silahlı saldırı sonrası gelişmeler takip ediliyor. (Cakarta)

- İsrail ile Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler ve Mescid-i Aksa'da cuma namazı sonrası düzenlenecek protestolar takip ediliyor. (Kudüs)

- Belçika'da AB ekonomi ve maliye bakanları toplantısı yapılacak. (Brüksel)

- Hindistan ve Pakistan dışişleri sekreterleri, Pakistan'da bir araya gelecek.(İslamabad)

- Yemen'de hükümet güçleri ve Husiler arasında devam eden çatışmalar ve gelişmeler takip ediliyor. (San'a)

GÜNCEL

- Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için başlatılan umut nöbetini Şişecam işçileri tutacak. (10.00-İstanbul)

- Birleşik Kamu-İş üyeleri, zamları protesto için 'bordro yakma' eylemi yapacak. (13.00-Ankara)

- Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde Emniyet Müdürlüğü binasına düzenlenen bombalı saldırıda 4 yaşındaki kızı İrem ile birlikte şehit düşen polis memuru Mehmet Şenol Çiftçi ile kızının cenazeleri Hatay'da toprağa verilecek. (Hatay)

- Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde Emniyet Müdürlüğü binasına düzenlenen bombalı saldırıda kaldıkları lojmanda hayatını kaybeden polis eşi Esra Köse Başaran'ın cenazesi Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde toprağa verilecek. (Malatya)

- Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin yayımladığı bildiride imzaları bulunduğu gerekçesiyle Kocaeli Üniversitesi'nde görevli 19 akademisyen gözaltına alındı. Gelişmeler takip ediliyor. (Kocaeli)

- Erzurum'da bu yıl 483'üncüsü okutulan bin bir hatimlerin duası Ulu Camii'nde cuma namazı öncesinde yapılacak. Geçen yıl 15 Aralık'ta başlayan ve bugün sona eren bin bir hatimde 25 bin hatim okunduğu tahmin ediliyor. (Erzurum)

KÜLTÜR-SANAT

- Ahmet Özceyhan Modaevi, 'Nallıhan'da Kültür ve Sanat İpeğin Büyüsü ile Buluşuyor' temalı moda koleksiyonunu tanıtacak. (19.00-Ankara)

SPOR

- Euroleague Top 16 E Grubu'ndaki üçüncü maçında Anadolu Efes ile Darüşşafaka Doğuş Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek. (20.00-İstanbul)

- Süper Lig takımlarının ikinci yarı hazırlıkları takip edilecek.
CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER