Eminağaoğlu, MİT TIR'ları savcılarını ziyaret etti


Yargıçlar Sendikası eski başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, MİT TIR'ları ile ilgili soruşturma kapsamında tutuklu bulunan savcıları ziyaret etti. Eminağaoğlu, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, "Görüşmede hukukun üstünlüğünün değil, üstünün yani iktidarın hukukunun geçerli olduğu için, soruşturdukları olay nedeniyle dört Cumhuriyet savcısının da tutuklandıkları bir kez daha görülmüştür." dedi.

Yargıçlar Sendikası eski başkanı avukat Ömer Faruk Eminağaoğlu, MİT TIR'ları soruşturması kapsamında tutuklu bulunun savcıları, tutuklu bulundukları Sincan F TİP Kapalı Cezaevi'nde ziyaret etmek istedi. Cezaevi yetkilileri, baro yazılarını gösterdiği halde Eminağaoğlu'nun UYAP'ta adını göremedikleri gerekçesi ile görüşme yapmasına izin vermedi.

Avukatlık görevini yapılabilmesi için, baro levhasına kayıtlı olmanın yeterli olduğunu vurgulayan Eminağaoğlu yaptığı yazılı açıklamada, "Yaptıkları soruşturma nedeniyle tutuklanan savcıların tutukluluklarındaki hukuksuzluk bir yana, bu şekilde cezaevinde tutuklulara sağlanan haklardan yararlanmalarının engellenmesi, tutuklu bile değil tutsak olduklarını, iktidarın gözetiminde bir sürecin yürütüldüğünü ortaya koymaktadır." ifadelerini kullandı.

Eminağaoğlu, görüşme yapılmasını engelleyen görevlilerle ilgili olarak, "görevi kötüye kullanmak" ve avukat olarak da "çalışma özgürlüğümü ihlal" suçlarından 10 Ağustos'ta suç duyurusunda bulundu ve konuyu Ankara Barosu Avukat Hakları Merkezi'ne de iletti. Eminağaoğlu, suç duyurusu sonrası Sincan F Tipi Kapalı Cezaevi'nde 18.00 - 22.30 arasında dört Cumhuriyet savcısı ile de görüşme gerçekleştirdi. Eminağaoğlu, görüşme ile ilgili olarak, "Yapılan görüşmede hukukun üstünlüğünün değil, üstünün yani iktidarın hukukunun geçerli olduğu için, soruşturdukları olay nedeniyle dört Cumhuriyet savcısının da tutuklandıkları bir kez daha görülmüştür." değerlendirmesinde bulundu.
CİHAN
<< Önceki Haber Eminağaoğlu, MİT TIR'ları savcılarını ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER