Enflasyondaki artışı Meclis gündemine taşıdı


CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, enflasyondaki artışı Meclis gündemine taşıdı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Meclis Başkanlığı'na soru önergesi verdi. "2016'nın ilk ayında enflasyonun bir önceki aya göre yüzde 1,82 oranında arttığı ve bu durumda yıllık enflasyonun yüzde 9,58'e yükseldiği haberleri basında yer almıştır." diyen Tanrıkulu, bu bağlamda şu soruları yöneltti:

"- 2016'nın ilk ayında enflasyonun bir önceki aya göre yüzde 1,82 oranında arttığı ve bu durumda yıllık enflasyonun yüzde 9,58'e yükseldiği göz önüne alındığında, AKP Hükümetinin ekonomi alanındaki istikrarı enflasyon artışındaki istikrar ile mi açıklanmaktadır?

- Bu yılın enflasyon hedefi Orta Vadeli Program'da yüzde 7,5 olarak açıklanmıştır. 2016'nın ilk ayında enflasyonda bir önceki aya göre yüzde 1,82 oranında bir artış varken, yıl hedefinin tutturulması mümkün olacak mıdır?

- Dünyada gıda fiyatları düşerken Türkiye'de artması göz önüne alındığında, AKP Hükümeti ihracata yönelik mal üretimine ve tarıma yeterli kaynak ayrılması hususlarında gerekli tedbirleri alacak mıdır?

- Türkiye son 10 yılda dünyada enflasyon sıralamasında kaçıncı olmuştur? Son 10 yılda enflasyon sıralamasındaki ilk 10 ülke hangileridir?" CİHAN
<< Önceki Haber Enflasyondaki artışı Meclis gündemine taşıdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER