Engelleri öğrendikleri meslekler ile aşacaklar


Erzurum Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nin açılışı yapıldı. Merkezde 55 engelli öğrenci, el becerilerini geliştirerek meslek sahibi olmak için çalışacak.

Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nin açılışı Vali Ahmet Altıparmak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen tarafından gerçekleştirildi. Vali Altıparmak, merkezin bulunduğu binanın tadilatını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e teşekkür etti. Vali, söz konusu merkezin engelliler için hayırlı olacağını belirterek, "İnşallah burası evlatlarımız için hayırlı, uğurlu olur." dedi.

Erzurum'da özel eğitim alanında hizmet veren Özel Eğitim Uygulama Merkezi (I. ve II. Kademe) bünyesinde Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (III.Kademe) daha öncesinden de açılmış, ancak fiziki kapasitesinin yetersiz olması nedeniyle yeterli bir verimlilik alınamamasından dolayı, Vali Altıparmak'ın talimatları doğrultusunda 2015 yılında başlatılan çalışmalarla öğrencilerin iş ve uygulama derslerini daha uygun ortamlarda alabilmesi ve böylece iş ve mesleğe yönlendirilmesi amacıyla bağımsız bir özel eğitim iş uygulama merkezi (okulu) açılmasına karar verildi.

Dedekorkut İşitme Engelliler Ortaokulu bahçesinde bulunan bina Büyükşehir Belediyesi tarafından tadilatı yapıldı. Okulda 6 otizmli, 13 down sendromlu, 36 orta ve ağır düzeyde zihinsel engelli olmak üzere toplam 55 öğrenci eğitim görüyor. Öğrenciler sabahları ücretsiz olarak servislerle evlerinden alınıyor, ders bitiminde de yine servislerle evlerine bırakılıyor. Ayrıca tüm öğrencilere hafta içi her gün beslenme dersi kapsamında ücretsiz öğle yemeği veriliyor.

Akademik bilgi ve becerilerin yanında iş eğitimi uygulamalarının da yer aldığı eğitim programı uygulanan merkezde, haftada toplam 30 saat ders yapılmakta olup, temel bilgi dersleri yanında haftada 14 saat iş uygulama dersi yapılıyor. İş Uygulama Dersi kapsamda, 2 adet el sanatları, 1 adet mobilya ve iç mekan tasarımı olmak üzere toplam 3 adet atölye oluşturularak öğrencilere eğitim veriliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Engelleri öğrendikleri meslekler ile aşacaklar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER